probajte od nje spraviti juhu

Bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama... čudotvorna biljka hrani i liječi

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama... čudotvorna biljka hrani i liječi
08.07.2014.
u 10:39
Ljekovita svojstva kopriva je pokazala i u terapiji bubrežnih i reumatskih bolova, dijareje i anemije.
Pogledaj originalni članak

Kopriva je biljka bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem, natrijem, kalijem, kao i hormonima koji reguliraju sadržaj glukoze u krvi.

Ljekovita svojstva kopriva je pokazala i u terapiji bubrežnih i reumatskih bolova, dijareje i anemije.

Zašte ne biste isprobali juhu od koprive s bulgurom?

Sastojci (za 2 osobe): 1 mrkva, 1 korijen peršina, 2 žličice tamarija (tekući pripravak od soje), 1 češanj češnjaka, 2 žličice ulja od sezama, 4 žlice bulgura, 1 šalica koprive, nekoliko listova blitve

Priprema: Narežite mrkvu i peršin i prelijte s tri šalice vode. Dodajte tamari, usitnjeni češnjak i ulje, pa kuhajte oko 15 minuta. Dodajte bulgur (koji ste preko noći natopili u mlakoj vodi) i kuhajte još 10 minuta. Narežite blitvu i dodajte je zajedno s koprivom, pa ostavite sve kuhati još oko 30 sekundi.

>>Ovo su supernamirnice koje pomažu u borbi protiv raka, lošeg kolesterola, srčanih oboljenja...

>>Maslačak liječi rak, hepatitis, jetru, bubrege, želudac... Evo kako ga pripremiti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MC
mcmarko
11:42 08.07.2014.

Pa ovo je stvarno članak blago rečeno katastrofa. Koja je kopriva na slici? Urtica dioica, Lamium orvala ili Lamium maculatum? Pa da novinar koji piše o koprivi ne zna kako izgleda ista je strašno.