nikad lakše!

Bez imalo muke: Očistite cijelu kuću sa samo jednim sredstvom!

Foto: Shutterstock
Bez imalo muke: Očistite cijelu kuću sa samo jednim sredstvom!
01.04.2023.
u 08:00
Ako imate sodu bikarbonu, ne trebaj vam sredstva za čišćenje!
Pogledaj originalni članak

Čišćenje kuće može biti naporan posao, ali jedna majka otkrila je tri jednostavna trika za dubinsko čišćenje kućanstva, a sve što vam je potrebno jest – soda bikarbona. Od sudopera i tepiha pa do svježeg voća i povrća, ovim trikovima možete očistiti svaku površinu.

Carolina Mccauley na svom TikTok profilu podijelila je video u kojem je pokazala za što sve koristi sodu bikarbonu te objašnjava kako je koristi otkako je prestala upotrebljavati sredstva za čišćenje s puno kemikalija, piše Daily Mail.

Da bi očistila tepihe, jednostavno posipa sodu bikarbonu po njima te ostavi da djeluje nekoliko minuta, a zatim sve dobro usiše. Soda bikarbona odlična je za čišćenje i dezodoriranje, a ostavlja tepihe mirisnima. Osim toga, u drugom videu pokazala je kako se isti trik može koristiti i za čišćenje madraca.

Sodu bikarbonu također koristi i za čišćenje sudopera, a sve što napravi jest da pomiješa sodu bikarbonu i malo deterdženta za pranje posuđa kako bi stvorila pastu. Četkom nanese pastu na kuhinjski sudoper te sve dobro očetka, a potom ispere toplom vodom, ostavljajući površinu blistavom čistom.

@carolina.mccauley 🌸 3 Amazing Baking Soda Hacks you should try. 💕 #homehackswithcarolina #homehacks #lifehacks ♬ La dolce vita (In via Veneto) - Remastered 2017 - Carlo Savina

U drugom videu pokazala je da su soda bikarbona i alkoholni ocat odlični za čišćenje odvoda. Sodu bikarbonu jednostavno uspite u odvod te polijte octom. Ostavite da odstoji, a potom sve zalijte vrućom vodom. Također je otkrila kako očistiti drvene daske za rezanje, a sve što trebate napraviti jest posipati malo sode bikarbone te sve dobro utrljati u dasku polovicom limuna. Na kraju sve dobro isperite vrućom vodom za čistu dasku bez neugodnih mirisa.

Na kraju je pokazala kako soda bikarbona može biti učinkovita za pranje voća i povrća te uklanjanje pesticida. Sve što trebate napraviti jest u jednu posudu staviti dvije šalice hladne vode i jednu žličicu sode bikarbone te ostaviti voće i povrće da se namače oko 15 minuta.

Prijašnja istraživanja su otkrila da se namakanjem voća i povrća u sodi bikarboni i vodi na 15 minuta mogu ukloniti uobičajeni pesticidi. Iako je to brza i laka metoda čišćenja proizvoda, stručnjaci su upozorili da soda bikarbona nije rješenje za uklanjanje svih pesticida.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.