ALTERNATIVNO

Akupunktura pomaže u liječenju neplodnosti

Foto: 'Goran Stanzl'
Akupunktura pomaže u liječenju neplodnosti
12.01.2012.
u 12:44
Čak 65 posto žena uspjelo je začeti uz pomoć akupunkture naspram 39 posto onih koje nisu koristile alternativnu medicinu
Pogledaj originalni članak

Tradicionalna kineska medicina odavno se koristi za olakšavanje bolova i liječenje nekih bolesti, a najnovije otkriće govori u prilog tome da pomaže i u liječenju neplodnosti, piše u studiji koju su proveli znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu.

Znanstveni je tim uspoređivao uspješnost tretmana parova koji su koristili samo klasične liječničke tretmane i one koji su ih kombinirali s kineskim biljnim terapijama i akupunkturom.

Rezultati objavljeni u časopisu Integrative Medicine navode da je zabilježeno veliko povećanje plodnosti u slučajevima kombiniranih terapija. Tako je čak 65 posto žena uspjelo začeti uz pomoć akupunkture naspram 39 posto onih koje nisu koristile alternativnu medicinu.

Voditelj istraživanja dr. Shahar Levi-Ari objasnio je da ga je oduvijek zanimalo kako kineske biljke i tretmani akupunkture mogu unaprijediti zapadnjačku medicinu te su ga iznimno obradovali navedeni rezultati. Naravno, sve biljke koje su korištene u istraživanju odobrilo je izraelsko ministarstvo zdravstva.

Postoji nekoliko teorija zašto kineska medicina ima toliko pozitivan učinak na neplodnost uključujući i to da ti biljni preparati i akupunktura mogu utjecati na menstrualni ciklus, povećati protok krvi u maternici, mogu povećati proizvodnju endorfina te potiču smirenost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.