nakon požara

'Zvonar crkve Notre-Dame' došao na vrh popisa bestselera Amazona

Foto: Reuters/PIXSELL
Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL
Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL
Notre Dame
18.04.2019.
u 09:34
Hugoov roman govori o grbavom zvonaru Notre-Dame Quasimodu i njegovoj ljubavi prema ciganskoj ljepotici Esmeraldi
Pogledaj originalni članak

Razorni požar koji je progutao krov pariške slavne katedrale Notre-Dame doveo je knjigu Victora Hugoa "Zvonar crkve Notre Dame" na sam vrh popisa bestselera Amazona u Francuskoj.

Jeftino džepno izdanje romana iz 1831., koje je u francuskom originalu naslovljeno "Notre-Dame de Paris," bilo je u srijedu najprodavanije na Amazonu. Četiri druga izdanja također su u top 10, kao i knjiga o arhitekturi i povijesti katedrale skupine akademika i crkvenjaka.

Hugoov roman govori o grbavom zvonaru Notre-Dame Quasimodu i njegovoj ljubavi prema ciganskoj ljepotici Esmeraldi.

Smatra se da je ta knjiga pomogla potaknuti novi interes za katedralu što je pokrenulo veliku kampanju obnove koja je počela 1844.

Toranj koji se srušio u plamenu u ponedjeljak navečer datira iz te restauracije. 

Video: Požar katedrale Notre-Dame

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.