u Vinkovcima

Završio 24. Festival glumaca, evo tko je 'odnio' nagrade

Foto: Branimir Bradarić
Završio 24. Festival glumaca, evo tko je 'odnio' nagrade
21.05.2017.
u 15:44
I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Dodjelom nagrada najboljim predstavama i glumcima u Vinkovcima je završen 24. Festival glumaca koje se održalo u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Za najbolju predstavu procjenjivački sud, koji je bio u sastavu Izmira Brautović, Darko Janeš i Nedim Prohić, proglasili su predstavu „Kao na nebu“ u režiji Rena Medvešeka i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. I ove dodijeljeno je i niz nagrada pa je tako Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu dodijeljena glumici Eciji Ojdanić za ulogu u predstavi „Kako život“ Nine Mitrović u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Ista nagrada dodijeljena je i Miji Krajcar za ulogu u predstavi „I živjele su sretno“ Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković i produkciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nagradu za najboljeg glumca, koja također nosi naziv po Fabijanu Šovagoviću, dobili su  Vinko Kraljević za ulogu u predstavi „Kako život“ Željku Königsknechtu za ulogu u predstavi „Traži se novi suprug“.

Za najbolju mladu glumicu ili glumca do 28 godina, Nagrada koja nosi nazivi Ivo Fici, pripala je Aneti Matulić za ulogu u predstavi „Cabaret Splićanke“ Ivana Lea Lema u produkciji Gradskog kazališta mladih Split. Nagrada Nevenka Filipović, koja se dodjeljuje za najbolje ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu ili mlade, pripala je ansamblu predstave „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora u režiji Tamare Kučinović i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Najboljoj predstavi festivala "Kao ne nebu" GDK Gavella  pripala je nagrada Vanja Drach.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.