KULTURNA ANALIZA

Zašto Srbi rade bolje filmove od Hrvata?

Foto: Promo
Zašto Srbi rade bolje filmove od Hrvata?
04.11.2021.
u 19:00
U prvom vikendu prikazivanja u hrvatskim kinima film “Toma” o životu pjevača Tome Zdravkovića srpskog redatelja Dragana Bjelogrlića ostvario je nevjerojatnu gledanost od čak osam tisuća gledatelja.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
INTERVJU

Tko je Duda Balje, bošnjačka zastupnica u kosovskom parlamentu koja je ustala protiv inicijative premijera Kurtija

Moj je stav od početka bio javan i taj stav sigurno neću mijenjati. Imam stranku koja je protiv toga i, na kraju krajeva – ja zastupam Bošnjake, koji su ne 95, nego u 99,9 posto slučajeva protiv ovoga. Posao mene kao zastupnika je da predstavljam svoju zajednicu, a ona je protiv toga. Dakle, kakav god mehanizam premijer upotrijebio protiv mene, ja ću zadržati svoj stav do kraja.

Životni intervju: Branko Ivanda

Pristao sam snimiti film o suđenju Titu tek kad su mi zaprijetili da u suprotnom više neću snimiti ni kadra

Dulje od pola stoljeća režira igrane filmove i drame, kazališne predstave i dokumentarne emisije, a za svoj rad nagrađivan je na najvažnijim svjetskim i domaćim festivalima. Govori o svome odrastanju u Splitu, studentskim danima u Zagrebu, suradnji s Radom Šerbedžijom, Zrinkom Cvitešić, obiteljskoj tragediji Za snimanje 'Bombaškog procesa' imao sam uvjete kakve rijetko imaju i američki režiseri, a kada sam prvi put vidio Šerbedžiju, znao sam da će biti veliki glumac

ŽIVOTNA ISPOVIJEST

Vlado Kalember: 'Pitali su me držim li glavu u frižideru, pričali su da imam rak, pa čak i da sam se objesio'

Nakon 12 godina, Kalember i njegova grupa Srebrna krila objavljuju novo studijsko izdanje, “Opasno je ljubit ženu”. Posljednji album naziva “2012” izašao je te iste godine. Novi album dolazi uz najavnu pjesmu istog naziva za koju je snimljen i objavljen novi spot.  Kalember je bio u braku s violončelisticom Anom Rucner s kojom je ostao u dobrim odnosima. Vlado se u intervjuu prisjetio brojnih bogatih detalja iz svoje karijere.

Ključne riječi


Komentari 37

DR
drugPlenky
17:27 04.11.2021.

Zato što u Hrvatskoj filmove režiraju fake Hrvati a u Srbiji original Srbi

HA
hacker
18:48 04.11.2021.

U Hrvatskoj se ne snimaju filmovi za publiku nego isključivo za festivale to je jedan od glavnih razloga za nezainteresiranost gledatelja za Hrvatski film. Jedan od drugih bitinih razloga su katastrofalno loši scenariji, filmovi suu katastrofalno loše snimljeni da su gotovo negljedljivi. Iskreno rečeno mislim da nemamo sposobne filmaše da snime neki svjetski kino hit.

PI
Pišmevrit
17:48 04.11.2021.

Zato sto u Hr ne mozes dobiti sredstva za film ako nisi antihrvatski raspolozeni homic, srbin, radetov mali ili nesto slicno. To je zatvoreni krug zlih i netalentiranih ljudi koji sami sebi dodjeljuju lovu