najveća glazbena nagrada

Započele su prijave za 29. izdanje Porina

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Započele su prijave za 29. izdanje Porina
09.11.2021.
u 10:38
Prijave unutar ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2021.
Pogledaj originalni članak

Otvaranjem procedure prijava i službeno je započelo 29. izdanje Porina putem kojeg će glazbena struka i ovaj put nagraditi izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva. Prijave unutar ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2021.

Kao i proteklih godina prijave se vrše online. Iznimno, radove koji budu objavljeni između 22. 11. i 30. 11. 2021., ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, bit će moguće prijaviti do 03. 12. 2021., putem formulara koji ćete moći zatražiti na info@porin.org. Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U tom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2021. mogu se prijaviti do 04. 01. 2022., također putem formulara.

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin (objavljeno na službenim stranicama Porina); a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin, koji je također objavljen na službenim stranicama Porina. “Najbolji album za djecu” je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. godine postala bijenalna. S obzirom na to da nije dodijeljena lani, bit će dodijeljena ove godine. U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz zadnje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Dodatno, takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije, te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

XN
xnet0822
20:05 10.11.2021.

Milena Lainović te Piccolo coro Dell' Antoniano Mariele Ventre sa voditeljicom zbora Sabrinom Simoni iz Bologne i posthumno Mariele Ventre