Na Splitskom ljetu

"Za Europu spremni" Arijane Čuline na Carrarinoj poljani

Foto: arhiva VL
"Za Europu spremni" Arijane Čuline na Carrarinoj poljani
03.08.2011.
u 13:26
Predstava je svojevrsni nastavak prethodne Čulinine monodrame "Šta svaka žena triba znat o onim stvarima", a namijenjena je ljubiteljima njene proze, koji se radije smiju nego tuguju nad apsurdima svakodnevice
Pogledaj originalni članak

U subotu 6. kolovoza u sklopu 57. Splitskog ljeta na Carrarinoj poljani Arijana Čulina izvest će svoju monodramu "Za Europu spremni". Prvoj izvedbi koja počinje u 21 sat, zbog  velikog interesa publike, dodana je i druga, koja će početi u 23 sata.

Još je 2005. godine Arijana Čulina izdala zbirku satiričnih kolumni pod imenom "Za Europu spremni". Zahvaljujući kojekakvim aferama, blokadama, generalima i sudovima, isti je naslov i danas, četiri godine poslije, jednako aktualan. Vlastitu je zbirku poznata splitska glumica i književnica prekrojila u monodramu koju sama i izvodi.

Predstava je, barem po formi, svojevrsni nastavak prethodne Čulinine monodrame "Šta svaka žena triba znat o onim stvarima", a namijenjena je ljubiteljima njene proze, koji se radije smiju nego tuguju nad apsurdima svakodnevice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.