Roman za mlade

Vjekoslava Huljić dobila nagradu "Anto Gardaš" za roman "Moj Titanic ne tone"

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Vjekoslava Huljić dobila nagradu "Anto Gardaš" za roman "Moj Titanic ne tone"
VL
Autor
Denis Derk
22.05.2020.
u 09:16
Vjekoslava Huljić u Osijeku je primilia nagradu "Anto Gardaš" za roman za mlade "Moj Titanic ne tone"
Pogledaj originalni članak

Vjekoslava Huljić u Osijeku je primila prestižnu nagradu "Anto Gardaš" za roman za mlade "Moj Titanic ne tone". Nagradu tradicionano dodjeljuju  Društvo hrvatskih književnika i Ogranak DHK u Osijeku. u spomen na osječkog književnika za djecu i mladež. 

Ove je godine na natječaj za najbolju knjigu pripovijedaka ili roman za djecu i mladež pristiglo 27 naslova. Nagradu Vjekoslav Huljić obrazložila je članica povjerenstva Diana Zalar istaknuvši da se tu radi o zanimljivom djelu koje progovara aktualnim temama kao što su to izbjeglička kriza, odlazak mladih iz Hrvatske i raslojavanje obitelji. 

U romanu "Moj Titanic ne tone" autorica Vjekoslava Huljić piše o djevojčici Lejli, izbjeglici iz Sirije koja se upoznaje sa djevojčicom Larom koja joj pruža utočište. Knjigu je objavila Mozaik knjiga. 

Na dodjeli u Osijeku laureatkinja Vjekoslava Huljić rekla je da je spominjanje Titanica metafora života kojom je željela poručiti da naši brodovi trebaju ploviti što dalje.

U užem izboru za nagradu "Anto Gardaš" bili su i Neven Drozdek sa knjigom "Sveci na malčice drugačiji način", Slavica Gazibara sa knjigom "Sarine priče i Ivorove mudrolije", Hrvoje Hitrec sa knjigom "Luka od Sigeta", Krunoslav Mikulan sa knjigom "Zmaj ispod Staroga grada" i Đurđica Stuhlreiter sa knjigom "Čuvar zmaja". 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:39 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b