Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Vjekoslava Huljić dobila nagradu "Anto Gardaš" za roman "Moj Titanic ne tone"

Vjekoslava Huljić u Osijeku je primilia nagradu "Anto Gardaš" za roman za mlade "Moj Titanic ne tone"
22. svibnja 2020. u 09:16 1 komentara 100 prikaza
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Vjekoslava Huljić u Osijeku je primila prestižnu nagradu "Anto Gardaš" za roman za mlade "Moj Titanic ne tone". Nagradu tradicionano dodjeljuju  Društvo hrvatskih književnika i Ogranak DHK u Osijeku. u spomen na osječkog književnika za djecu i mladež. 

Ove je godine na natječaj za najbolju knjigu pripovijedaka ili roman za djecu i mladež pristiglo 27 naslova. Nagradu Vjekoslav Huljić obrazložila je članica povjerenstva Diana Zalar istaknuvši da se tu radi o zanimljivom djelu koje progovara aktualnim temama kao što su to izbjeglička kriza, odlazak mladih iz Hrvatske i raslojavanje obitelji. 

Vjekoslava Huljić Odustala je od karijere pravnice, a njeni brojni stihovi ušli su kao poštapalice u narod

U romanu "Moj Titanic ne tone" autorica Vjekoslava Huljić piše o djevojčici Lejli, izbjeglici iz Sirije koja se upoznaje sa djevojčicom Larom koja joj pruža utočište. Knjigu je objavila Mozaik knjiga. 

Na dodjeli u Osijeku laureatkinja Vjekoslava Huljić rekla je da je spominjanje Titanica metafora života kojom je željela poručiti da naši brodovi trebaju ploviti što dalje.

anto gardaš "Anto Gardaš" Znaju se finalisti književne nagrade za djecu i mladež

U užem izboru za nagradu "Anto Gardaš" bili su i Neven Drozdek sa knjigom "Sveci na malčice drugačiji način", Slavica Gazibara sa knjigom "Sarine priče i Ivorove mudrolije", Hrvoje Hitrec sa knjigom "Luka od Sigeta", Krunoslav Mikulan sa knjigom "Zmaj ispod Staroga grada" i Đurđica Stuhlreiter sa knjigom "Čuvar zmaja". 

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Avatar LisaAJ85
    LisaAJ85:

    w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b