Završen ZagrebDox

Velikim pečatom nagrađeni filmovi "Sabaya" i "Dida"

Foto: ZagrebDox
Velikim pečatom nagrađeni filmovi "Sabaya" i "Dida"
11.04.2022.
u 17:17
Dodijeljene su nagrade 18. izdanja najvećeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma
Pogledaj originalni članak

Veliki pečat 18. Zagrebdoxa u međunarodnoj konkurenciji osvojio je film "Sabaya" Hogira Hirorija, a u regionalnoj film "Dida" Nikole Ilića i Corine Schwingruber Ilić. Mali pečat dodijeljen je filmu "Djeca magle" vijetnamske redateljice Diem Ha Le. Posebno priznanje u međunarodnoj konkurenciji dobio je film "Film s balkona" P. Lozinskog i T. Wolskog, a u regionalnoj film "Veće od traume" Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski.

Nagrada Movies That Matter pripala je film u "Kuća od krhotina" danskog redatelja Simona Lerenga Wilmonta. Nagrada FIPRESCI dodijeljena je filmu "Kao bubreg u loju" Valerie Blankenbyl. Nagradu Teen Dox osvojio je film "Yaren i sunce" Renate Raman i Jorena Slaetsa. Nagradu Mojoj generaciji koju dodjeljuje osnivač i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski dobio je talijanski veteran Marco Bellocchio za film "Marx može čekati".

Film "Veće od traume" dobio je i Zabinu nagradu publike s prosječnom ocjenom od 4,94, te sa ovog festivala odlazi s čak dvije nagrade. Sljedeću najvišu nagradu publike osvojio je film "Kuća od krhotina". 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.