u 77. godini

Umro Enzo Jannacci, autor pjesme 'Idem i ja...Ne, ti ne'

Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
Umro Enzo Jannacci, autor pjesme 'Idem i ja...Ne, ti ne'
30.03.2013.
u 09:51
Jannacci je jedan od osnivača talijanskog rocka zajedno s Adrianom Celentanom, Luigijem Tencom, Little Tonyjem i Giorgiom Gaberom. Kao kabaretista surađivao je i dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Dariom Foom.
Pogledaj originalni članak

RIM – Umro je Enzo Jannacci (77) kantautor, kabaretista, glumac i kirurg, skladatelj čuvene pjesme „Idem i ja...Ne, ti ne“ (Vengo anch'io. No, tu no) koju je u hrvatskoj verziji izvodio kvartet. MM. Jannacci je jedan od osnivača talijanskog rocka zajedno s Adrianom Celentanom, Luigijem Tencom, Little Tonyjem i Giorgiom Gaberom. Kao kabaretista surađivao je i dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Dariom Foom.

Enzo Jannacci, koji je završio glazbeni konzervatorij u Milanu (harmoniju, kompoziciju, klavir i ravnatelj orkestra), a zatim 1967. i medicinski fakultet, umro je sinoć od raka u milanskoj bolnici Columbus. Nakon završenog medicinskog studija otišao je na specijalizaciju u Južnoameričku Republiku u ekipu doktrora Christiaana Barnarda koji je prvi na svijetu presadio srce. Zatim je liječničku karijeru nastavio u SAD-u, a onda se vratio u Milano.

Istodobno je skladao i pjesme i imao je golemog uspijeha, ali je nastavio i liječničku karijeru. Pisao je ironičko-satiričke pjesme kao što su „Kišobran moga brata“ ili „Pas s kosom“, a onda je 1968. veliki uspijeh polučio s pjesmom „Idem i ja...Ne, ti ne“. Svijet glazbe i teatra izgubio je velikog čovjeka.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.