posmrtno izdanje

Ujesen prvi roman za odrasle Stana Leeja

Foto: Marvel/Columbia Pictures
Ujesen prvi roman za odrasle Stana Leeja
01.07.2019.
u 13:37
Pogledaj originalni članak

Ikona stripa Stan Lee stvorio je Spider-Mana, Hulka, X-Mene, Fantastičnu četvorku, Black Panthera, Iron Mana, Ant-Mana, Spider-Mana, Osvetnike... Nikad to doduše nisu bile isključivo njegove kreacije, nastajale su u suradnji s Jackom Kirbyjem i Steveom Ditkom, no nevjerojatna je galerija superjunaka koju je etablirao 60-ih i 70-ih godina.

Stripovi su mu bili opsesija, no još kao 17-godišnjak prvi posao na scenariju stripa nije potpisao pravim imenom Stanley Martin Lieber, već pseudonimom Stan Lee, jer pravo ime želio je sačuvati za veliki američki roman koji će, sanjao je, jednom napisati. I napisao ga je, a bit će izdan 17. rujna, postumno jer Lee je, podsjetimo, preminuo lani u 96. godini života. Naslovljen “A Trick of the Light” i napisan u suradnji s Kat Rosenfield, roman donosi priču o dvoje tinejdžera sa super moćima koji samo ujedinjeni mogu spasiti svijet. Lik Camerona posjeduje sposobnost umne manipulacije tehnologijom, a Nia je hakerica s iznimnom sposobnošću dekodiranja šifri. Kada online sile zaprijete svijetu, oni udružuju snage za spas ljudske vrste.

Iz izdavačke kuće Houghton Mifflin Harcourt tvrde da je u pitanju Leejev prvi roman za odrasle koji donosi ‘visoko energetsko pulsirajuće štivo koje je nastajalo godinama i u potpunosti odgovara stilu kreativnog masterminda Marvelovog svijeta’. Roman će pratiti i njegova audio verzija.      

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.