Zagreb Book Festival

U Zagrebu i Grubzonova mama Julia Donaldson

U Zagrebu i Grubzonova mama Julia Donaldson
VL
Autor
Denis Derk
21.05.2018.
u 16:22
Julia Donaldson jedna je od najprodavanijih dječjih autorica na svijetu. Slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” autorice Julie Donaldson prodane su u sedamnaest milijuna primjeraka.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najvažnijih gošći četvrtog Zagreb Book Festivala, koji počinje danas popodne u Muzeju za umjetnost i obrt, svakako je britanska autorica za djecu Julia Donaldson.

Riječ je o književnici koja u svojem opusu ima čak 148 slikovnica, od kojih su najpoznatije one o Grubzonu. Samo je nakladnička kuća Ibis grafika na hrvatskom jeziku objavila sedamnaest naslova Julie Donaldson. Njezina prva slikovnica “Skučena kuća”, objavljena prije više od dvadeset godina, osigurala joj je svjetski uspjeh, a neke od priča poput Grubzona (The Gruffalo) postale su klasici svjetske dječje književnosti.

Uostalom, slikovnice “Grubzon” i “Grubzonovo dijete” prodane su u čak sedamnaest milijuna primjeraka. Stoga ne čudi da je Julia Donaldson u 2015. godini bila proglašena najprodavanijom dječjom autoricom engleskog govornog područja. Julia Donaldson će na ZBF-u promovirati najnoviju u nas objavljenu slikovnicu “Što je bubamara čula ovaj put”, koju je objavio zagrebački Profil, nakladnik koji stoji i iza izdanja “Što je bubamara čula na odmoru”, koji je ilustrirala Lydia Monks, ali i slikovnica “Kućicu ne treba dijeliti”, “Princeza i čarobnjak”, “Raspjevana sirena” i “Šećerko i jednoroga”, isto s ilustracijama L. Monks.

Julia Donaldson imala je susret sa svojom publikom danas u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.