gostovanje

Svjetski poznati Bryn Terfel čeka izlazak na scenu Lisinskog

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Svjetski poznati Bryn Terfel čeka izlazak na scenu Lisinskog
06.02.2012.
u 15:00
Često tenori požale što nisu bas-baritoni jer mi pjevamo likove koji su negativci, ali i oni koji osvajaju publiku, kaže slavni pjevač
Pogledaj originalni članak

Vitkiji i manje opasan nego što izgleda na plakatima, jučer je pred novinare u hotelu Westin izašao jedan od najtraženijih opernih glasova današnjice bas-bariton Bryn Terfel. Na pozornici Lisinskog on će se večeras (u utorak) u vrlo zanimljivom i opsežnom programu preobražavati u operne negativce kao što su Scarpia, Dulcamara ili Mefisto, ali i jednako opasne likove iz mjuzikala i opereta.

Iako su negativci, moji likovi osvajaju publiku pa često i tenor požali što nije bas-bariton – rekao je odlično raspoloženi Terfel, koji voli snijeg i zimu, a u nedjelju su ga dodatno oraspoložile pobjede velške ragbi-reprezentacije i Manchester Uniteda. Možda ponovno dođem u Hrvatsku na utakmicu Walesa s vašom reprezentacijom – rekao nam je Terfel i u svakom slučaju obećao da ćemo čuti skladno četveroglasno pjevanje velških navijača.

Terfel je s velikim oduševljenjem govorio i o svojim pjevačkim bas-baritonskim uzorima kao što su Samuel Ramey, ali i Frank Sinatra, a nije propustio podsjetiti nas na još dva slavna velška pjevačka grla: Toma Jonesa i Shirley Bassey. Sudeći prema oduševljenju s kojim očekuje nastup u Zagrebu, Terfelov bi večerašnji koncert uz Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a mogao biti večer za pamćenje. Ne propustite.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.