Terry Gilliam

Slavni redatelj opet šokira: "Ja sam crnkinja lezbijka"

Foto: Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Slavni redatelj opet šokira: "Ja sam crnkinja lezbijka"
06.01.2020.
u 13:24
Terry Gilliam u intervjuu za Independent u povodu promocije svog novog filma ponovno je, u svom stilu, bacao provokativne komentare na račun trenutačne društvene klime.
Pogledaj originalni članak

Slavni redatelj Terry Gilliam, najpoznatiji kao član kultne komičarske grupe Monty Python, ponovno je šokirao obožavatelje izjavama za britanski Independent. U intervjuu koji je dao u povodu svog novog filma "The Man Who Killed Don Quixote", 79-godišnjeg redatelja više je zabavljalo govoriti o #MeToo pokretu i trenutačnoj društvenog klimi nego o filmu. 

Prisjetio se tako nekih od od svojih najprovokativnijih komentara, poput onoga što je izjavio na filmskom festivalu u Češkoj 2018. godine: "Ne želim više biti bijeli muškarac. Ne želim da me se krivi za sve što nije u redu sa svijetom. Od sada govorim svima da je moje ime Loretta i da sam crnkinja lezbijka u tranziciji". 

Nastavivši u istom tonu, izazvao je kritike i bijes mnogih izjavama da je #MeToo pokret "lov na vještice" i da je zbog njega optuženo mnogo "pristojnih ili samo blago iritantnih ljudi" te da ne voli takav "mentalitet krda". Komentirao je i optužbe protiv Harveyja Weinsteina, kojeg se sumnjiči da je seksualno zlostavljao više od 80 žena. 

– Mnogo je žrtava u Weinsteinovom životu i suosjećam s njima, ali Hollywood je pun ambicioznih ljudi, odraslih ljudi koji su odgovorni za svoje izbore – rekao je dodavši da je ljepota Monty Pythona bila u tome što su mogli zbijati uvredljive šale i tako nasmijavati ljude, a da se danas svi na sve vrijeđaju. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IL
ilustrator
10:43 07.01.2020.

reviziJonist..fašist nema što drugo, a i monty je katastrofa od serije..jelte

Avatar ShuPac
ShuPac
10:06 07.01.2020.

he he kakav kralj.... s obzirom da se prozvao Loretta u njegovo ime puštamo onu čuvenu: My name is Loretta but I prefer Lottie I'm closing in on my fifteenth year And if you think that you've seen a pair of eyes more green Then you sure haven't seen them around here My hair is yellow and I'm always a-combing La la-la-la, la la-la-lie Mama oft' told me that we all got to die!