jubilarno 70. izdanje

Pulski filmski festival otvara "Hotel Pula" Andreja Korovljeva

Foto: Saša Miljević/Pixsell
Pulski filmski festival otvara "Hotel Pula" Andreja Korovljeva
07.06.2023.
u 10:31
Jubilarno izdanje festivala koje će biti posvećeno odnosu publike i filma, najavljeno je na konfnerenciji za novinare
Pogledaj originalni članak

Na otvaranju i zatvaranju 70. Pulskog filmskog festivala bit će prikazani filmovi tematski i autorski vezani za Pulu i Istru, i to "Hotel Pula" redatelja Andreja Korovljeva, kojim će 15. srpnja biti otvoren festival, te dokumentarac "Brod" Elvisa Lenića, kojim se 22. srpnja festival završava. Najavljeno je to na konferenciji za novinare Pulskog filmskog festivala, a umjetnički ravnatelj festivala Danijel Pek naglasio je kako će jubilarno 70. izdanje festivala u Puli biti posvećeno publici i odnosu publike i filma.

U glavnom programu, sekciji Hrvatski film, bit će prikazano 14 dugometražnih filmova, od čega 11 igranih, jedan animirani i dva dokumentarna.

– Radi se o izuzetnoj godini u kojoj imamo velik broj prijavljenih filmova, visoku razinu igrane produkcije, rijetku priliku da prikažemo dugometražni animirani film i započinjemo otvaranje prema dokumentarnom filmu. Kriterij za izbor filmova bili su njihova umjetnička kvaliteta, produkcijski i autorski iskoraci te dosadašnji uspjeh pred publikom i na festivalima – poručio je Pek.

Tako će uz "Hotel Pula" i "Brod" svjetske premijere na festivalu imati "Escort" Lukasa Nole, "Pamtim samo sretne dane" Nevija Marasovića, "Samo kad se smijem" Vanje Juranić, "Sedmo nebo" Jasne Nanut te "Smrt djevojčice sa šibicama" Gorana Kulenovića.

Među koprodukcijama posebno je velika konkurencija, a u glavnom programu prikazat će se sedam filmova – "Bazen beskraja" Brandona Cronenberga, "Čovjek bez krivnje" Ivana Gergoleta, "Da li ste vidjeli ovu ženu?" Dušana Zorića i Matije Gluščevića, "Dosje Labudović: Nesvrstani" Mile Turajlić, "Majka" Zornitse Sophije, "Najsretniji čovjek na svijetu" Teone Mitevske i "Sea Sparkle" Domiena Huyghea. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.