Foto: arhiva Znanje Psihološki triler iz svijeta trudnica iz predgrađa

Psihološki triler iz svijeta trudnica iz predgrađa

21. 08. 2018. u 13:55 0

Triler u čijem su središtu dvije trudnice, žene koje čitatelj sreće u zadnjim tjednima njihovih trudnoća, neposredno prije poroda! I što tu može biti uzbudljivo, dostojno teme napetog trilera?

preporučujemo knjigu tjedna Erotsko putovanje kroz vrijeme u doba vilenjaka

U rukama pravog majstora te dvije žene postaju junakinje psihološkog trilera koji nudi nevjerojatan pogled na naoko siguran svijet. Taj majstor uzbuđenja koje raste od stranice do stranice, a sve se događa u uobičajenim danima trudnica iz (dobrostojećeg) predgrađa među kojima nema terorista, klanova organiziranog kriminala i sličnih “sastojaka” romana ove vrste. Baš zbog toga Michael Robotham (Australac, novinar, ali i autor koji je kao skriveni pisac pisao brojne “autobiografije” britanskih političara, pop-zvijezda i pustolova) i uspijeva stvoriti toliko zastrašujuću priču. Njegov roman “Sve njezine tajne” (Znanje, urednica Bojana Franić, prijevod Damir Biličić, 99 kuna) doslovce čitatelja prikuje za stolicu, a čak i sam njegov kraj nudi još jednu tajnu čiju odgonetku nikada nećemo doznati.

Nova knjiga: John Strelecky "Kafić na kraju svijeta" “Alkemičar za 21. stoljeće” idealno je štivo za plažu

Priča je to koja u svojoj podlozi ima obiteljske tajne, na jednoj su strani one koje čuva cijela obitelj i time zapravo teško psihološki ošteti jednu tinejdžericu, a na drugoj ženske tajne koje se događaju u skladnom braku. Zlobnici bi rekli: svakom braku. Upravo zbog toga ovo je roman koji daje nevjerojatan uvid u to koliko toga zapravo pretpostavljamo o tuđim životima, koliko idealiziramo neke odnose, brakove, situacije, a kako je zapravo nemoguće pretpostaviti što se zbiva iza tuđih kućnih zidova. Naravno, u ljudskoj je prirodi da misli kako je trava uvijek zelenija u tuđem dvorištu i da priželjkuje život koji mu se čini savršenim. No savršenstva u životu nema i to smo trebali naučiti otprilike u trenucima kada smo upisivali srednju školu, ali upravo je to životna lekcija koja nam lako izmiče. Zato je ovo triler koji nudi zabavu, ali i pitanje: što se stvarno događa uz svijetu ljudi koje srećemo svaki dan.

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".