naš tenor

Preminuo Ante Topić, dugogodišnji član Zbora HNK-a u Zagrebu

Foto: HNK Zagreb
Preminuo Ante Topić, dugogodišnji član Zbora HNK-a u Zagrebu
05.12.2020.
u 14:53
Ante Topić inače je bio član skupine tenora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Zbor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s tugom je izvijestio o preranoj smrti Ante Topića, dugogodišnjeg člana Zbora HNK u Zagrebu, kojeg opisuju kao divnog kolegu, pasioniranog umjetnika i kroničara naše operne i ne samo operne scene.

- Svojim snažnim duhom koji ni u kakvoj situaciji nije dozvoljavao da ga uhvati pesimizam, Ante nam je i u teškim trenucima uvijek poklanjao svoju posebnu duhovitost i blagonakloni osmijeh. Strast koju je gajio za opernu scenu i umjetnost bila je unikatna; prepoznavao je bez greške ljepotu koja nas okružuje i nesebično je stalno dijelio s nama, posebno u obliku trenutaka koje je za vječnost majstorski zapisivao svojom kamerom - kazali su iz Zbora i dodali: 

- Bio je čovjek iskonski inspiriran životom i tu inspiraciju je nezaustavljivo širio oplemenjujući svoj i naš svijet. Tugujemo i čuvamo nebrojene zajedničke uspomene. Antina draga i plemenita prisutnost će nam uvijek nedostajati. 

Ante Topić inače je bio član skupine tenora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MA
marta22
18:38 05.12.2020.

Ante Topić, je koliko znam, umro od Covida 19. Pokoj mu duši! Ta je bolest bila kobna za ljude najrazličitijih zanimanja, ali se samo u Zagrebu u jeku pandemije, 21. listopada, izvodila opera. Na premijeri Carmen u režiji Arnauda Bernarda, solisti i članovi zbora su se valjali jedni po drugima, glumili povraćanje, ali se intendantica nije dala pokolebati upozorenjima zaposlenih. Naprotiv, u gotovo sve medije su dospjele njezine izjave: "I dok se operne kuće poput proslavljene Metropolitan opere u New Yorku zatvaraju zbog pandemije neke čak i do rujna 2021.......Iznimno smo sretni i zahvalni što smo jedno od rijetkih kazališta u svijetu čija su vrata još uvijek otvorena, u kojem se predstave i dalje održavaju i....."

FR
Franjo88
15:37 05.12.2020.

Ovo je priopćenje uprave HNK, a ne zbora. Oni bi imali štošta za dodati.

SO
Sofie75
19:10 05.12.2020.

Slažem se s vama. Ovo je beskrajno drsko! Nisam ovo očekivala od ovako 'ugledne' institucije. Zašto se ne može reći od čega je umro? Možda iz istog razloga zbog kojeg se skrivalo širenje COVID-a u zboru? I još onda ovakav 'sentimentalan' članak, ma sram vas bilo! Hajde da su odlučili ništa ne objaviti, bilo bi samo ljigavo. Ali ovo je dno dna! Pokoj mu duši!