ZKM zove na Črnu mati zemlu

Pogledajte hit-predstavu, ako ste sretnik i knjiga je vaša

Foto: arhiva ZKM
Pogledajte hit-predstavu, ako ste sretnik i knjiga je vaša
11.02.2019.
u 13:16
Cijena ulaznice za izvedbe 12. i 13. velječe je 45 kuna
Pogledaj originalni članak

Najveći hit ZKM-a, a vjerojatno i svih zagrebačkih kazališta već je duže vrijeme predstava "Črna mati zemla" nastala po istoimenom, nagrađivanom romanu Kristiana Novaka. Zagrebačko kazalište mladih je u svoj repertoar uvrstio  dvije dodatne izvedbe te najnagrađivanije predstave  i to za  12. i 13. veljače. Uz to obje se izvedbe mogu vidjeti s posebnim popustom, pa je tako cijene ulaznice samo 45 kuna.

Uz to ZKM i nagrađuje najsretniej ljubitelje kazališta, jer neki od njih na svojim će sjedalima  u gledalištu pronaći i  veliki književni hit Kristiana Novaka, roman „Črna mati zemla“, koji ZKM daruje publici u  suradnji s izdavačkom kućom Oceanmore.

Predstavu "Črna mati zemla" je po dramatizaciji i adaptaciji Tomislava Zajeca, režirala Dora Ruždjak Podolski. Emotivna i mračna priča o zlosretnu djetinjstvu u Međimurju te traumatičnom odrastanju i tragičnim posljedicama premijerno je izvedena 1. travnja 2017. i otad je dobila tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, režiju (Dora Ruždjak Podolski), za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). Predstava je nagrađena Marulom za najbolju predstavu u cjelini. Uz to, redateljica Ruždjak Podolski nagrađena je Marulom (i Gavellom) za režiju, a Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za oblikovanje kostima. Predstavi je pripala i nagrada publike na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.