korona-trend

Počela pomama za TV adaptacijama igara. “The Last of Us” i “Fallout” postaju serije

Počela pomama za TV adaptacijama igara. “The Last of Us” i “Fallout” postaju serije
15.07.2020.
u 17:00
U situaciji pandemije malo je koga začudilo što su proizvođači igara i serija odlučili udružiti snage, pa su nas u kriznoj 2020. zasuli nizom zajedničkih objava
Pogledaj originalni članak

Kina su zatvorena, filmske premijere i festivali odgođeni su do daljnjega, ali industrija kućne zabave jača je nego ikada. I prije korone filmska umjetnost polako je ostajala bačena u drugi plan pred poplavom serija koje svakog tjedna izbacuju Netflix, Amazon i HBO.

Pobjeda nekadašnjih televizijskih Davida nad odsluženim hollywoodskim Golijatima dogodila se istovremeno s velikim trijumfom industrije igara, koja zadnjih godina bilježi sve više rekorde prodaje, dodatno naglašene karantenom koja je igrače svih generacija prikovala uz male ekrane. U takvoj situaciji malo je koga začudilo što su proizvođači igara i serija odlučili udružiti snage, pa su nas u kriznoj 2020. zasuli nizom zajedničkih objava.

Među recentnim najavama koje su izazvale oduševljenje fanova izdvaja se informacija da tvorac serije “Černobil” Craig Mazin za HBO priprema TV adaptaciju hit-igre “The Last of Us”. Zahvaljujući višeslojnoj priči koja zaista zaslužuje preliti se u druge medije, tu zombi-postapokalipsu mnogi su prozvali igrom desetljeća, a kompleksnost njezinih likova dodatno je naglašena dugo očekivanim drugim nastavkom koji je nedavno pušten u prodaju.

Podjednako uzbuđenja izazvala je i najava da Jonathan Nolan i Lisa Joy, zaslužni za seriju “Westworld”, rade na adaptaciji kultne postapokaliptične franšize “Fallout”, ovaj put u produkciji Amazon Studiosa.

“Fallout” je igra uz koju su odrasle generacije današnjih tridesetgodišnjaka, od kojih više od polovice svakodnevno konzumira serije putem interneta. Ujedno je riječ o igri čiji su recentni nastavci otuđili dio razočaranih fanova, koji se sada nadaju da bi Amazonova serija mogla ispraviti nepravdu.

Uskoro nas čekaju i TV adaptacije poznatih igara “Final Fantasy”, “Resident Evil”, “Brothers in Arms”, “Halo”, “Vampyr”, pa čak i piratske Skull&Bones koja još čeka svoju igraću premijeru! I više nego dovoljno da prepoznamo novi trend.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Oblivion
18:30 15.07.2020.

Samo se nadam da neće Netflix raditi adaptaciju jer će Ellie biti klinac od 13 g, a Joel crnac od 155 cm i 120 kg