Motovunski festival

Nepotkupljiva nagrada izvrsnoj francuskoj komediji "U početku"

Foto: 'MUSY Franc\\u0327ois'
Nepotkupljiva nagrada izvrsnoj francuskoj komediji "U početku"
16.07.2010.
u 16:10
Laureat je izvrsni "U početku", film koji prikazuje istinitu priču o najvećoj korupcijskoj zabuni u modernoj Francuskoj.
Pogledaj originalni članak

Transparency international na Motovunskom festivalu dodijelit će priznanje filmu koji je u zadnjih godinu dana najbolje tematizirao problem korupcije.

Laureat je izvrsni "U početku", film koji prikazuje istinitu priču o najvećoj korupcijskoj zabuni u modernoj Francuskoj.

Glavni lik, bivši zatvorenik, dolazi u gradić čiji stanovnici pomisle da je riječ o agentu tvrtke zadužene za gradnju autocesta i počnu ga masovno potkupljivati. On zaista dovozi bagere kako bi održao zabunu...

Ovim filmom biti će otvoren ovogodišnji festival, a sudeći po upravo pokrenutoj akciji kojom Motovun traži državne službenike da im doniraju alkohol kojim su ih građani mitili, antikorupcijska umjetnička akcija neće ostati samo na projekciji otvaranja.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MY
mycropht
22:30 17.07.2010.

Da se radi o holivudskom filmu, pisalo bi i tko je režiser i tko su glavni glumci. Kakva nula od članka.