Zagrebački solisti

Na Dolcu 66 godina nakon prvog nastupa Zagrepčane zaveli Mozartom i tangom

Foto: Zagrebački solisti
Na Dolcu 66 godina nakon prvog nastupa Zagrepčane zaveli Mozartom i tangom
11.01.2020.
u 14:07
Pogledaj originalni članak

Bilo je to pravo umjetničko prijepodne na zagrebačkoj tržnici Dolac. Zagrebački solisti su u subotu, u zatvorenom dijelu tržnice Dolac,  drugu godinu za redom održali besplatan mini koncert za građane. Time su proslavili i obilježili punih 66 godina koliko je prošlo od njihovog prvog nastupa u Zagrebu. 

Ovaj kultni ansambl koji je 80-ih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu, koncert na Dolcu prvi puta održao je 2019. na svoju 65 godišnjicu.

„Svirali smo u najvećim svjetskim dvoranama, kraljevima, diplomatskoj i svakoj drugoj eliti, ali smo unatoč iskustvu svi s nestrpljenjem čekali ovaj koncert pred sugrađanima. Prvi puta je bilo posebno, a danas je došlo još više ljudi koji su nas okružili nevjerojatnom energijom i zato želimo da ovo postane tradicija.“ kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić te pozvao na koncerte ansambla u Hrvatskom glazbenom zavodu te izložbu Zagrebački solisti koju se do 8. ožujka može pogledati u Muzeju grada Zagreba.

Publika na Dolcu uživala je u skladbama Mozarta i Borisa Papandopula, a "šlag na torti" bio je Gardelov Tango iz slavnog filma "Miris žene".

Zagrebački solisti svoj sljedeći nastup imaju u Berlinu gdje obilježavaju hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, a u Zagrebu sviraju ponovno, u Muzeju za umjetnost i obrt 25. siječnja, te 23. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.