BUČ KESIDI

Mladi Beograđani raspametili Zagrepčane u rasprodanom Saxu

Foto: Facebook Buč Kesidi
Mladi Beograđani raspametili Zagrepčane u rasprodanom Saxu
25.01.2020.
u 14:12
Da su imali dvostruko više mjesta, organizatori bi opet rasprodali klub, a slično se, kažu upućeni, događa i u Beogradu gdje Buč Kesidi nastupa s bendovima poput Artan Lili.
Pogledaj originalni članak

Već nekoliko godina na srpskoj sceni stasa sjajni indie rock-sastav Buč Kesidi. Njihova popularnost eksplodirala je objavom novog albuma “Euforija”, obogaćenog elektro-pop zvukom i atmosferom prigušenog razvrata beogradskih noćnih klubova koja se već idućeg jutra rastače u mješavinu samosažaljenja i samoprijezira, u trenucima u kojima alkohol polako napušta krvotok, a loše odluke dolaze na naplatu u nečijem tuđem krevetu.

Upravo to teme su novog albuma koji je Buč Kesidi promovirao u Saxu, a koji se sluša kao roman u poglavljima, s hitovima kao što su “Subota”, “Nedelja ujutru”, “Nema ljubavi u klubu” i “Đuskanje ne pomaže”.

Buč Kesidi osnovan je 2013. u Pančevu, da bi odlaskom basista Alena Duša 2017. postao duo koji čine Luka Racić i Zoran Zarubica. Debitantski album “Posesivno-ospulsivni hospul” objavili su 2016. godine, a neusporedivo jaču “Euforiju” prije par mjeseci.

Naoko blazirani mladići u zebra-košuljama u zagrebačkom Saxu pojavili su se praćeni vrištanjem dostojnim Beatlesa, a već od prvih ritmova publika je pokazala da itekako dobro prati njihov rad i da većinu iznenađujuće zrelih tekstova zna napamet.

Da su imali dvostruko više mjesta, organizatori bi opet rasprodali klub, a slično se, kažu upućeni, događa i u Beogradu gdje Buč Kesidi nastupa s bendovima poput Artan Lili. Na zagrebačkom koncertu glazbeni uvod dali su im Mokri Nenad i Ljubičice, a mladi Beograđani već planiraju povratak u veći zagrebački prostor i gostovanja na ljetnim festivalima na kojima će se predstaviti još široj publici.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SP
spremni0
15:16 28.01.2020.

znači sax bio krcat 67ljudi vauuuu