KNJIŽEVNOST

Mirko Galić predstavio novu knjigu 'Pedeset godina poslije'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić
18.11.2018.
u 16:25
U knjizi je riječ o tekstovima koje je Mirko Galić objavljivao u subotnjem prilogu Večernjeg lista Obzoru čiji je dugogodišnji suradnik
Pogledaj originalni članak

Ugledni hrvatski publicist, bivši diplomat i glavni ravnatelj HRT-a i dugogodišnji novinar Mirko Galić na štandu Večernjeg lista na Interliberu u nedjelju je potpisivao prve primjerke svoje nove knjige "Pedeset godina poslije". U knjizi je riječ o tekstovima koje je Mirko Galić objavljivao u subotnjem prilogu Večernjeg lista Obzoru čiji je dugogodišnji suradnik.

"Ovo je moja četvrta knjiga, ali do sada sam objavljivao knjige intervjua. Sada sam prvi puta sam u knjizi", rekao nam je Mirko Galić prisjetivši se razgovora sa velikanima hrvatske kulture koji su djelovali u Parizu poput Stanka Lasića, Lea Juneka, Ive Maleca..., ali i velikana francuske kulture kao što je to primjerice Pascal Bruckner.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Mirko Galić

"Žao mi je što nisam uspio intervjuirati Julija Kniefera", rekao je Galić koji je u Francuskoj proveo četrnaest godina kao dopisnik kuće Vjesnik. "Bila su to zlatna vremena", veli iskusni novinar koji je u Francuskoj službovao i kao hrvatski veleposlanik.

Knjiga "Pedeset godina poslije" čija se službena promocija tek priprema, ima i emotivno značenje za Galića.

"Ja sam zasnovao radni odnos 1. 11. 1968. godine, dakle prije pedeset godina i zanimljivo je da pišem i nakon pedeset godina. Moram nadoknaditi vrijeme kada sam bio ambasador i na čelu HRT-a jer tada nisam mogao pisati ", kazao je Galić kojeg je na Večernjakov štand u peti paviljon došao pozdraviti i Karlo Marković, čovjek o kojem je Galić napisao tekst u Vjesniku 1959. godine, a baš je taj tekst pomogao Markoviću u oslobađanju od teških optužbi. Galića su došli pozdraviti i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i urednik Obzora Goran Gerovac, ali i sociolog religije Ivan Markešić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar anti_komunist
anti_komunist
17:08 18.11.2018.

davno je tebe trebalo lustrirati.....

UJ
ujo41
17:41 18.11.2018.

zašto nisi napisao -mojih 50 godina u udbi

Avatar Lovre42
Lovre42
20:59 18.11.2018.

U čemu je problem, gospodo iz večernjeg?Zar nas na današnji dan morate daviti s tim jugoudbašem?Fuj.