Počinju Bobijevi dani smijeha

Melodrama Zvonimira Bajsića "Gle, kako dan lijepo počinje" za početak

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Melodrama Zvonimira Bajsića "Gle, kako dan lijepo počinje" za početak
VL
Autor
Denis Derk
16.10.2020.
u 09:03
Histrionskom premijerom "Gle, kako dan lijepo počinje" Zvonimira Bajsića u režiji Zorana Mužića počinju Deveti Bobijevi dani smijeha
Pogledaj originalni članak

Bobijevi dani smijeha i ove će godine uveseljavati publiku u Histrionskom domu i na još jednoj zagrebačkoj pozornici. Festival smijeha koji slavi uspomenu na popularnog glumca i velikog histriona Josipa Bobija Marottija počinje u petak premijerom histrionske predstave "Gle, kako dan lijepo počinje" Zvonimira Bajsića u režiji Zlatka Mužića. Glume Barbara Vicković i Zlatko Ožbolt., a riječ je o osamnaestoj Mužićevoj režiji za Histrione. 

Slijedi gostovanje HNK-a Split sa predstavom "Francuzica", a na festivalu će biti izvedena i "Ćelava pjevačica" Teatra ITD i predstava "Ne daj se, Njofra" KG Lectirum. U Kerempuhu će 20. listopada Kerempuhov dramski ansambl izvesti "Gruntovčane", dok će ponovno u Histrionskom domu Zorin Dom iz Karlovca izvesti predstavu "A.jmo P.robat  ČEHOV-a".

Slijedi izvedba predstave "Boeing, Boeing" vinkovačkog kazališta Joza Ivakić, a 23. listopada će u Ilici gostovati ansambl Komedije sa "Legendom o svetom Muhli". Teatar Rugantino izvesti će potom "Boksačko srce", dok će Histrioni 25. listopada izvesti "Mačka u vreći", predstavu koja je ove godine igrana na ljetnoj pozornici na Opatovini.

HNK Osijek i Gavella izvesti će predstavu "Višnjik" 27. listopada, dok će Teatar Ludens dan kasnije izvesti "Kraljevstvo moje (za početnike)". HNK Zagreb će 29. listopada izvesti predstavu "Znaš ti tko sam ja", a Devete Bobijeve dane smijeha zatvara predstava koja je festival i otvorila, "Gle, kako dan lijepo počinje".

Ove godine zbog koronske pandemije neće biti inozemnih gostovanja na festivalu koji ima svoju stalnu i vjernu publiku. Nakon što Bobijevi dani smijeha završe, na rasporedu Histrionskom doma se vraća komedija Mire Gavrana "Tajkuni" u režiji Zorana Mužića. (dde)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.