15 godina bez kina

Ljetni kino i ovog ljeta za vinkovačke filmoljupce

Foto: pixsell
Ljetni kino i ovog ljeta za vinkovačke filmoljupce
03.07.2013.
u 14:54
Ovogodišnje Ljetno kino počinje 10. srpnja meksičkim dokumentarcem Na more! i trajat će do 19. kolovoza
Pogledaj originalni članak

Nakon prve sezone i odlične reakcije vinkovačkih filmoljubaca, Gradska knjižnica u suradnji s Udrugom ljubitelja filma RARE Vinkovci nastavlja ljetni program projekcija u dvorištu knjižnica što je oduševilo Vinkovčane obzirom da u njihovom gradu već gotovo 15 godina ne postoji kino iako ih je prije rata bilo dva i to s tri dnevne projekcije, a vikendom i po šest.

Ovogodišnje Ljetno kino počinje 10. srpnja meksičkim dokumentarcem Na more! i trajat će do 19. kolovoza. U tom vremenu će ponedjeljkom i srijedom u 21 sat moći uživati u 11projekcija koje će pogledati u dvorištu knjižnice na travi pa je poželjno ponijeti dekicu i kokice. Na repertoaru je komedija Rimu s ljubavlju Woody Allena, danski dokumentarac Ambasador, dva francuska filma, izbor od 8 filmova udruge RARE, pregled animiranih filmova krešimira Zimonića, inaće Vinkovčanina, jednominutne filmove s festivala u Požegi, Bunuelov Anđeo uništenja i Petera Josepha Zeitgeist the Movie, a za kraj zapaženi rumunjski triler Serbana "Ako mi se fućka, fućkam".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.