Palmižana

Likovni susreti posvećeni aktu na otoku Sv. Klementa

Likovni susreti posvećeni aktu na otoku Sv. Klementa
24.04.2017.
u 11:55
Likovni susreti na Palmižani posvećeni aktu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u Novom Sadu, i to u čak dva reprezentativna izložbena prostora, izložila dio svoje prebogate likovne zbirke, kolekcionarka i poznavateljica likovne umjetnosti Dagmar Meneghello ovih dana u svojoj Palmižani na otoku Sv. Klementu nedaleko od otoka Hvara uz pomoć zagrebačke galerije Remek-djela organizira jednotjedne likovne susrete posvećene aktu.

Na susret u jedinstvenom morskom ambijentu obogaćenom umjetninama pozvani su afirmirani likovni umjetnici iz regije Amra Zulfikarpašić, Marko Tubić, Živko Grozdanić Gera, Slavko Krunić, Petar Ćujo, Nikola Vudrag, Toni Franović (na slici u radnom zanosu na Strossmayerovu šetalištu u Zagrebu), Nikoliza Ivezić, Alaka Kajfež, Andrej Tomić, Helena Ohnjec, Tisja Kljaković Braić i Petar Hranuelli.

Pozvani likovni umjetnici bavit će se prikazom nagog ljudskog tijela u različitim položajima, pokretima i držanjima, pri čemu će se služiti različitim materijalima te brojnim slikarskim i kiparskim tehnikama. Likovni susreti na pitoresknoj Palmižani traju do 28. travnja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.