miljenik publike

Lado se Dubrovniku predstavio sjajnim izvedbama

Foto: arhiva Lado
Lado se Dubrovniku predstavio sjajnim izvedbama
29.07.2014.
u 12:00
Plešu u više od 1200 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, od kojih su neki stariji od sto godina
Pogledaj originalni članak

        Raznolikim repertoarom ansambl Lado predstavio se publici u Dubrovniku u nedjelju navečer na taraci tvrđave Revelin. Reprezentativnim plesom ladarki, krčkog tanca, prigorskih plesova, primoštenskog kola, bunjevačkog momačkog kola, linđa... zaslužio je epitet miljenika publike.      

Hrvatska folklorna tradicija priznata je u svjetskim razmjerima i prepoznata kao jedna od najraznovrsnijih, najljepših i umjetnički najvrednijih, a Lado velikim je dijelom zaslužan za to. Od osnutka 1949. godine kao profesionalni folklorni ansambl imali su preko 5000 nastupa u zemlji i 48 zemalja širom svijeta. Plešu u više od 1200 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, od kojih su neki stariji od sto godina.

Bogat koreografski repertoar Lada nastajao je kroz dugi niz godina u suradnji s brojnim etnokoreolozima i koreografima, a predstavlja folklornu baštinu svih dijelova Hrvatske. Za svoje uspješne nastupe, od osnutka do danas, ovjenčani su brojnim nagradama i priznanjima pa i nagradom Orlando na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama.

>> U istoj večeri publici će plesati folkloraši Lada i makedonskog Taneca

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.