Projekcija pod zvijezdama u SC-u

Kratki film Françoisa Truffauta otvara posljednju večer Kratkih slika

Foto: Kultura promjene
Derani, Francois Truffault
Foto: Kultura promjene
Deran, Francois Truffault
Foto: Kultura promjene
Lila Broadcast club
Foto: Kultura promjene
Blondes in the jungle
16.06.2015.
u 08:24
Film Derani (Les Mistons) iz 1957. Françoisa Truffauta koji je je sam autor nazvao svojim prvim pravim filmom otvara projekcije, a prikazat će se još i Plavuše u džungli te Lila
Pogledaj originalni članak

Filmski program SC-a, Kratke slike, sezonu završava projekcijom pod zvijezdama. U četvrtak, 18. lipnja u 21.30 sati prikazat će se inspirativne filmske slike ljeta u dvorištu Studentskog centra, na parkiralištu SC-a (između Francuskog paviljona i pruge).

Slike francuske provincije i skupina nestašnih momaka očaranih lijepom mladom ženom glavni su motivi kratkog filma Derani (Les Mistons) iz 1957. Françoisa Truffauta, kojega je sam autor nazvao svojim prvim pravim filmom. Urbana dokolica američkih tinejdžera smještena u honduraškoj džungli uz kombiniranje pop-kulturnih referenci s trivijalnim, egzotičnim, umjetnim i glazbom obilježavaju film Plavuše u džungli (Blondes in the jungle) američkog dvojca Leva Kalman i Whitney Horn koji nastavlja tradiciju Andyja Warhola i alternativnih filmaša koji njeguju eksperimentalni pristup filmskoj naraciji. I za kraj, Lila (r. Broadcast Club), priprema za ljetnu melankoliju i emocije koje nose ljetni praznici. Kontemplativni, senzualni soundtrack ostavlja nas u pravom ljetnom feel good raspoloženju.

Ulaz na program je besplatan, a nakon ljetne stanke, Kratke slike vraćaju se u listopadu kada će se nastaviti i program razgovora o filmu i uz film.

>> Film, glazba i znanje ove srijede u Studentskom centru!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.