Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratke slike

Film, glazba i znanje ove srijede u Studentskom centru!

kratke slike SC
Foto: Kultura promjene
1/3
01.06.2015.
u 14:41

U 20 sati počinje prijateljsko kvizno natjecanje u raznim kategorijama znanja

Filmsko – glazbeno izdanje Kratkih slika 3. lipnja dogodit će se i ove srijede - 14 drugačijih hrvatskih video spotova čiji je zajednički nazivnik želja za eksperimentom, pub kviz Marija Kovača i njegove ekipe Dada Jihad Kviz promjene te koncert karlovačko-zagrebačkog psihodeličnog i space rock benda Lizards Exist od 19.30 asti u Studentskom centru, Savska 25. 

Ulaz je besplatan.

Iako se u svojoj mainstrem varijanti koristi za promociju glazbe ili glazbenika, prednosti muzičkog video formata je što omogućuje široki raspon filmskih postupaka, stilova te mogućnosti kombinacija istih. Podnaslova  „G.U.L.A.Š.- GLAZBENA ULTRA LAGANA ANTISTRESNA ŠETNJA“  lipanjska Runda kratkog uključuje recentne hrvatske muzičke spotove koji ravnopravno spajaju sliku i zvuk u zanimljivo i originalno audiovizualno djelo.  Od Pipsa (Htio bih da me voliš) do TBF-a (Veseljko) i Leut Magnetika (Sam na plesu, Arhitekt) autori poput Gonza, Damiana Nenadića, Roka Crnića, Branke Valjin, Natka Stipaničeva... eksperimentiraju na spoju filma i glazbe. Od raznih vrsta animacije pa sve do apstraktnog filma i novo medijskih utjecaja, njihovi  spotovi nadvisuju svoju namjensku funkciju.

U 20 sati počinje  prijateljsko kvizno natjecanje u raznim kategorijama znanja. Pravila su jednostavna: nema participacije, igra tko god hoće, timovi su od maksimalno 5 članova i jedino je zabranjeno varanje (googlanje ispod stola, dogovoranje timova, razmjena odgovora i slične metode varanja koje možete upražnjavati na nekim drugim kvizovima gdje je takvo ponašanje praksa).

Muzički salon Kulture promjene organizira koncert relativno mladog karlovačko-zagrebačkog psihodeličnog i space rock benda Lizards Exist od 21 sat, koji će ovom prilikom zagrebačkoj publici predstaviti i svoj istoimeni album prvijenac “Lizards Exist”, sniman u studiju Kramasonik pod vodstvom Hrvoja Nikšića, te objavljen u prosincu 2014. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije