Nasred Korza

Frljić digao šator i u njemu nudi čvarke

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Frljić digao šator i u njemu nudi čvarke
27.03.2015.
u 15:14
Instalacija je uvod u "Životinjsku farmu"
Pogledaj originalni članak

HNK Ivana pl. Zajca odlučio je najaviti novu premijeru šatorom koji je niknuo nasred riječkog Korza i u kojemu su na stolu s ogledalom posjetiteljima ponuđeni čvarci. Nekoliko branitelja, koji su instalaciju s natpisom "Svi su jednaki, ali neki su jednakiji" smatrali izrugivanjem "braniteljskom šatoru" u Zagrebu, pokazalo je što misli o ovoj kazališnoj akciji vješanjem gaća s likom intendanta Olivera Frljića na šator, a nezadovoljstvo su potvrdili i upisivanjem poruka u Knjigu dojmova u šatoru.

U njoj se našla i maslinova grančica uz poruke podrške Frljiću. Njegovo kazalište na Facebooku je pozvalo na razgledavanje šatora porukom "Šatoraši najavljuju Životinju farmu", dodajući da imaju sve potrebne dozvole i da nisu prekršili nijedan zakon. "Inventivnost onih kojima smeta naša šatorizacija javnog prostora svela se na postavljanje gaća s likom intendanta (čestitamo na originalnosti)", poručili su također preko Facebooka pozivajući na praćenje kulturne borbe šatorima.

>> Monodrama 'Kulise života' o obračunu Rosanne Bubola s glumačkim pozivom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
ObrenM
16:28 27.03.2015.

Sto Frljic ne ide odakle je dosao i pljuje po onima,koji mu nisu pomogli te onima,koji su ga potjerali.To je zahvalnost,prema svima osobito braniteljima.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:33 27.03.2015.

Znate li vi posto su cvarci?

LA
LaurenceofArabia
17:39 28.03.2015.

Frljic je fasist. Bilo bi dobro da otfrlji iz Rijeke.