Nemar vlasti

Kako su u Riju uspjeli ukrasti javni spomenik od 400 kg i dva metra visine?

18.02.2020.
u 13:48
Krađu dva metra visokoga brončanog kipa koji predstavlja majku maršala Manoela Deodora da Fonsece, predsjednika Brazila od 1889. do 1891. godine, policiji je u ponedjeljak prijavio gradski spomenički ured, objavili se lokalni mediji
Pogledaj originalni članak

Brazilske vlasti pokrenule su u ponedjeljak istragu nakon što je s postolja u Riju De Janeiru ukradena statua teška 400 kilograma, koja je ondje postavljena u čast prvoga brazilskog predsjednika.

Krađu dva metra visokoga brončanog kipa koji predstavlja majku maršala Manoela Deodora da Fonsece, predsjednika Brazila od 1889. do 1891. godine, policiji je u ponedjeljak prijavio gradski spomenički ured, objavili se lokalni mediji.

Marconi Andrade iz nevladine organizacije SOS Patrimonio rekao je da je spomenik, u kojem su i posmrtni ostaci prvoga brazilskog predsjednika i njegove supruge, više puta bio izložen napadima.

Dodao je da spomenički ured u Riju de Janeiru nema dostatna sredstva za adekvatnu zaštitu gradskih statua, koje lopovi najčešće kradu kako bi ih rastalili, jer su najčešće od bronce te da bi ih prodali.

Deodoro da Fonseca bio je vojnik i političar koji je 1889. postao prvi predsjednik Brazila, nakon što je vojnim udarom svrgnuo cara Pedra II. i proglasio republiku.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.