46. Dani satire Fadila Hadžića

Jure Karas: Realisti

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Jure Karas: Realisti
03.06.2022.
u 09:30
8. 6., srijeda, KEREMPUH, 20 sati; TEATAR EXIT; Redatelj: Matko Raguž; Glume: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović
Pogledaj originalni članak

Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo, u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

Na 15. Festivalu komedije i smijeha Zlatni zub Poreč 2022. predstavi "Realisti" dodijeljena je glavna nagrada Zlatni zub za najbolju predstavu u cjelini, a ovjenčani nagradama vratili su se i s 29. Festivala glumca Vinkovci 2022. Tamo su osvojili nagradu "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini, a nagrada "Ivo Fici" za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dodijeljena je Domagoju Ivankoviću za ulogu u predstavi "Realisti" (ali i za ulogu Oca u predstavi "Mala Frida" u režiji Anice Tomić, zagrebačkog Kazališta Žar ptica.

O premijeri predstave Večernjak je pisao: "Ovo je kabare kojem se može predvidjeti 'sudbina' primjerice 'Njuški' ili do sada nedostižnih 'Kauboja', definitivno najvećeg hita Exita. Premijerna publika ispratila je 'Realiste' stajaćim ovacijama. I bile su zaslužene zbog nevjerojatne glumačke energije koja se vratila u kazalište koje inzistira na glumačkoj izvrsnosti."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.