mia pečnik i martina jembrišak

Iznimno, ali jednoglasno, dvije glazbenice nagrađene Nagradom Ivo Vuljević

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Iznimno, ali jednoglasno, dvije glazbenice nagrađene Nagradom Ivo Vuljević
11.12.2020.
u 10:40
Hrvatska glazbena mladež uručila je 33. Nagradu Ive Vuljevića dvjema mladim glazbenicama, harmonikašici Martini Jembrišak i pijanistici Miji Pečnik.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska glazbena mladež uručila je 33. Nagradu Ive Vuljevića dvjema mladim glazbenicama, harmonikašici Martini Jembrišak i pijanistici Miji Pečnik, u Atriju palače HAZU. Nagradu je laureatkinjama uručio maestro Tonči Bilić, predsjednik Ocjenjivačkog suda, koji je tom prilikom istaknuo:

– Ove smo godine, s iznimkom ali jednoglasno, dodijelili dvije nagrade jer su to obje glazbenice svojim dosadašnjim uspjesima opravdano zaslužile.

U obrazloženju Nagrade ocjenjivački sud za Martinu Jembrišak je istaknuo kako je uspjela prekoračiti čarobnu granicu koja dijeli kvalitetno vladanje harmonikom od izdizanja svirke na tom glazbalu na visoku interpretativnu razinu, a za Za Miju Pečnik članovi Ocjenjivačkog suda naveli su kako je među hrvatskim pijanističkim mladim naraštajem apsolutna prvakinja.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.