Foto: Rajko Polić Neda Petrić
Foto: Rajko Polić Nada Petrić
Foto: Rajko Polić Nada Petrić
Foto: Rajko Polić Nada Petrić
Foto: Rajko Polić Nada Petrić

Izložba Nede Petrić otvorena do kraja rujna

26. 08. 2018. u 20:31 0
Izložba će biti u zaprešićkom Skurjeniju otvorena do polovice rujna, a pretkraj će autorica opet doći jer se sada ukazala samo nekolicini, a izostali su i inače i redovni posjetitelji muzeja.

Skurjenija u obojeni kamen ili okamenjenu boju u more potopila. Tako izgledaju slike Nede Petrić rođene u dugotrajnom umjetničkom usavršavanju, a između rodnog Skradina, Rijeke, Italije do smirajnih Čižići na otoku Krku. To je onaj kamen s algama od kog se brujet od groti dela, a u moru ga se mirnim jutrom treba „skenirati“.

Izložba će biti u zaprešićkom Skurjeniju otvorena do polovice rujna, a pretkraj će autorica opet doći jer se sada ukazala samo nekolicini, a izostali su i inače i redovni posjetitelji muzeja. Valjda je ravnatelj potpisujući sve stavke u katalogu zaboravio napisati pozivnice, a vjerojatnije je da je to zbog odmora.

Šteta jer radi se o umjetnici "znam, hoću, moram" ili kuharici koja tijesto za štrudl (impregnacija i priprema papira i sl) sama radi. U tom je smislu i počastila autohtonom tortom s pedigreom, sličnoj i samim slikama; malo „grezoj“, ali profinjenoj i ukusnoj – primamljivoj.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".