Nova knjiga

Iako je daleko od Larssona, Jo Nesbø piše punokrvne trilere

Foto: ' '
Iako je daleko od Larssona, Jo Nesbø piše punokrvne trilere
15.11.2010.
u 13:30
Prokrijumčarena puška, mogući atentat, tragovi koji vode među kvislinge koji su se borili s Nijemcima – napeto do samog kraja
Pogledaj originalni članak

I suvremeno svjetsko izdavaštvo sve više pati od manije etiketiranja. Tako nam Norvežanin Jo Nesbø dolazi pod etiketom "novi Larsson" koju mu je prišio Independent.

Na ulazeći u povijesne netočnosti vremenskog slijeda, dovoljno je reći da je Nesbø ipak miljama daleko od Larssona, koji je milijunsku čitalačku publiku diljem svijeta stekao svojim likovima (a ženski su moćniji i zanimljiviji od muških) te seciranjem života u suvremenoj Švedskoj koje se čita iz svake njegove stranice.

Nesbø trilere piše mnogo klasičnije, a u prvom romanu koji mu je preveden na hrvatski "Crvendać" (Znanje, urednica Bojana Franić, preveo Mislav Bartulović, 19,90 kuna) upoznajemo njegova glavnog junaka detektiva Harryja Holea.

Punokrvni je to triler čija priča počinje za Drugog svjetskog rata i propituje tko se u ratnoj Norveškoj borio na strani fašista, a tko protiv njih.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.