Premijera u Istarskom narodnom kazalištu

I muškarci prodaju svoja obnažena tijela, zar ne?

Djevojačka večer
Djevojačka večer
02.02.2017.
u 12:35
U INK-u u Puli u subotu će premijerno biti izvedena predstava "Djevojačka večer"
Pogledaj originalni članak

Intrigantno dramsko djelo britanskog dramatičara i scenarista Davea Simpsona nastalo po zamisli Paula Farraha “Djevojačka večer” vraća se u pulsko Istarsko narodno kazalište. Režira ga (ali i potpisuje scenografiju, kostime i izbor glazbe) kao i 2008. godine slovenska glumica i redateljica Violeta Tomić, ali s promijenjenom glumačkom ekipom.

U ženskim ulogama nastupaju redateljica Violeta Tomić, Mia Krajcar, Lana Gojak i Helena Minić Matanić u alternaciji s Larom Živolić. U muškim ulogama nastupaju Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović i Luka Mihovilović koji su svoje uloge izborili na audiciji. Koreografiju potpisuje slovenski koreograf i plesač Miha Lampič, a oblikovatelj svjetla je Dario Družeta.

Simpsonova drama koja je praizvedena prije dvadesetak godina bavi se djevojačkom večeri koja je organizirana u noćnom klubu s muškim striptizom kako bi si buduća mlada dala oduška prije ulaska u bračni život. U noćnom klubu uz alkohol, razgolićeni muški ples i glazbu četiri žene različitih generacija ulaze u međusobni dijalog i svojevrsno nesvakidašnje razgolićivanje.

Drama koja se originalno zove “Cure imaju izlazak” bavi se i likovima muških stripera koji tijekom nastupa u noćnom klubu također preispituju vlastite živote i spoznaje, i to u emancipiranom društvu u kojem i muškarci poput žena prodaju ili rentaju svoje tijelo na različite načine.

– Zahvaljujući počesto sasvim realističnim, čak i pomalo filozofskim stavovima likova i neformalnom, bučnom te mjestimice grubom jeziku, Simpsonova drama “Cure imaju izlazak” tj. predstava “Djevojačka večer” Violete Tomić kazališni je komad koji zasigurno izbjegava sladunjavost i ogorčeni cinizam na sceni pružajući nam uvid u kompleksnost ljudskih odnosa i paradoksalnost životnih situacija – veli prevoditeljica drame Jadranka Bargh.

Ključne riječi
INK
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.