fenomen ulice

Hip hop dobiva svoj muzej u Bronxu

Foto: Facebook
Hip hop dobiva svoj muzej u Bronxu
09.03.2020.
u 10:23
Hip hop - glazbeni, plesni, umjetnički i modni fenomen koji je u pet desetljeća s opasnih ulica stigao do vrha svjetske glazbene industrije, dobiva svoj muzej u Bronxu, mjestu svog rođenja.
Pogledaj originalni članak

Mala pop-up izložba dala je uvid u budući izgled Hip Hop Muzeja koji bi se trebao otvoriti 2023. kako bi slavio povijest tog žanra.

 

Danas "ne postoji fizičko mjesto koje je posvećeno očuvanju i slavljenju hip hop povijesti i kuture", rekao je ovog tjedna u razgovoru izvršni direktor muzeja Rocky Bucano

Muzej su prije osam godina osmislili reperi Kurtis Blow, Afrika Bambaataa i Grandmaster Melly Mel, a u međuvremenu su partneri postali i drugi reperi i producenti poput Nasa, Ice-T-a i LL Cool J-a.

Hip hop je rođen u njujorškoj četvrti Bronxu krajem sedamdesetih godina. Ples, repanje i DJ kultura nadišli su taj okrug i danas taj žanr donosi nekoliko milijardi dolara zarade u svijetu. 

Prva izložba govori o počecima hip hopa, a svakih šest mjeseci će biti zamijenjena s idućom fazom razvoja tog žanra. Muzej površine 5570 četvornih metara uključivat će interaktivne izložbe, nastupe uživo, projekcije filmova i seminare. 

Izgradnja kreće u srpnju, a veliko otvaranje se planira za 50. godišnjicu hip hopa, 2023. godine. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.