one world: together at home

Glazbeni spektakl svjetskih zvijezda u borbi protiv korone

Foto: Reuters
Glazbeni spektakl svjetskih zvijezda u borbi protiv korone
07.04.2020.
u 17:14
Svjetska zdravstvena organizacija i organizacija Global Citizen organiziraju humanitarnu glazbenu akciju za pomoć zdravstvenim radnicima u borbi protiv koronavirusa.
Pogledaj originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i organizacija Global Citizen organiziraju humanitarni televizijski spektakl za podršku zdravstvenim radnicima koji se diljem svijeta bore protiv pandemije koronavirusa. 

TV specijal koji će voditi komičari Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon Stephen Colbert, a na kojem će sudjelovati neke od najvećih glazbenih zvijezda svijeta poput Lady Gage, Lizzo, Billie Eilish, Alanis Morissette, Chrisa Martina i Eltona Johna, održat će se u subotu 18. travnja.Počet će u 2 ujutro po našem vremenu, a prenosit će se na platformama Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Tencent, Twitch, Twitter i YouTube. 

Za sada, ambasadorica projekta Lady Gaga, skupila je preko 35 milijuna dolara za Global Citizen, a 10 milijuna donirala je tvrtka Apple. Dio novca namijenjen je fondu Svjetske zdravstvene organizacije COVID-19 Solidarity Response Fund, koji zdravstvenim ustanovama diljem svijeta dostavlja neophodnu medicinsku opremu i dijagnostičke testove. Lady Gaga je naglasila i da će događaj nije namijenjen samo za skupljanje financijskih donacija, već i kao moralna podrška svim zdravstvenim radnicima na prvim linijama obrane. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.