U riječkom art kinu

Filmovi koje su voljele naše bake i djedovi u riječkom art kinu

Foto: arhiva VL
Filmovi koje su voljele naše bake i djedovi u riječkom art kinu
06.12.2011.
u 14:50
Četvrtak je dan za "Ljubav i modu". Nositelji glavnih uloga u ovom filmu su Beba Lončar, Miodrag Čkalja Petrović, Gabi Novak te Ivo Robić. Film prati grupu studenata i studentica koji organiziraju modnu reviju za tvornicu odjeće «Jugošik»
Pogledaj originalni članak

Riječko art kino Croatia pripremilo je nostalgičnu reviju starih, ali slavnih filmova i nazvalo je "Filmovi koje su voljele naše bake i djedovi". Riječka će publika u srijedu, 7. prosinca (u 20 sati) gledati Anthonyja Quina u filmu "Grk Zorba", a četvrtak je dan za "Ljubav i modu" koji igra u 18.20 sati. Nositelji glavnih uloga u ovom filmu su Beba Lončar, Miodrag Čkalja Petrović, ali i Gabi Novak te Ivo Robić. Film prati grupu studenata i studentica koji organiziraju modnu reviju za tvornicu odjeće «Jugošik», a već se tada susreću s velikom kompetitivnošću modnog svijeta. Slijedi "Jedan dan života", kod nas poznatiji pod naslovom "Mama Huanita", film glumca i redatelja Emilia Fernándeza, romantičan film bogat nezaboravnom meksičkom glazbom.

U petak u 22 sata prikazuje se film "Mirni dani na Clichiju", adaptacija istoimenog romana Henryja Millera koji je čak svojedobno proglašen pornouratkom, a danas je ipak dio filmskog kanona, a u subotu u 18 sati igra "Sreća u torbi", crno-bijela komedija Radivoja Lole Đukića, dok u 20 sati gledamo klasik iz žanra horora – "Frankensteina" Jamesa Whalea iz 1931. godine. Ciklus završavamo komedijom-vesternom "Na divlji zapad" gdje briljiraju poznata braća Marx.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.