Svetvinčenat

Jubilej otvara okomiti ples po zidinama kaštela Grimani

Foto: Festival plesa i neverbalnog kazališta
Il posto
Foto: Festival plesa i neverbalnog kazališta
Time travel
Foto: Festival plesa i neverbalnog kazališta
labuđe jezero
18.07.2014.
u 16:00
Od 12 predstava u četiri dana zanimljiva će biti i izvedba "Labuđeg jezera" kao mješavine hip-hopa i suvremenog plesa
Pogledaj originalni članak

        Na jubilarnom 15. Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu koji počinje večeras, izvest će se 12 predstava mahom gostujućih umjetnika  u četiri dana. Koncept festivala nije se mijenjao te je i dalje posvećen žanrovima koji se međusobno isprepleću – suvremenome plesu, novoj cirkuseriji, plesnome filmu, urbanome plesu...

– Talijanska grupa Il Posto Vertical Dance otvara Festival okomitim plesom po zidinama kaštela Grimani. Istaknula bih grupu iz Koreje, Ahnsooyoung Company sa zanimljivom verzijom Labuđeg jezera, koja izvodi mješavinu hip-hopa i suvremenog plesa. Zanimljive su i belgijska koreografkinja i bivša plesačica iz Peeping Tom Collectiva Sabine Molenaar, pa kombinaciju cirkuserije i plesa u Atempo Circ iz Španjolske. Tu su i domaće grupe i koreografi – Zagrebački plesni ansambl, Marjana Krajač,​ ​Vesna Mimica i Martina Nevistić, gosti iz Slovačke, Poljske. ​ ​Bit će jako zanimljivo – rekla je umjetnička voditeljica Snježana Abramović Milković.

Dan nakon završetka festivala 22. srpnja počinje petodnevna intenzivna radionica suvremenog plesa u Mediteranskom plesnom centru, a voditelji su Špela Vodeb, Sol Vázquez, Matías Marré Medina.

>> Strani umjetnici na rezidenciji u Svetvinčentu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.