Festival dječje knjige

Čarolija za najmlađe na ovogodišnjem Monte Libriću u Puli

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Čarolija za najmlađe na ovogodišnjem Monte Libriću u Puli
18.05.2023.
u 08:26
Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 22. do 28. svibnja u prostoru pulske Zajednice Talijana - Circolo
Pogledaj originalni članak

Direktorica Monte Librića, Slavica Ćurković, naglasila je da ovogodišnji Monte Librić obilježava prestanak rada u izvanrednim okolnostima i povratak u njegovo prirodno okruženje te opsežan program s predstavljanjem velikog broja novih djela. Festival se održava  u prostoru pulske Zajednice Talijana - Circolo od 22. do 28. svibnja, a ove je godine tema čarolija.

Na konferenciji za novinare, održanoj u srijedu, najavila je i premijeru "Malog sajma ilustracija" koji će kroz izložbeno-prodajni karakter ponuditi potpisane ilustracije hrvatskih ilustratora i ilustratorica. Istaknula je da će uz domaće autore na sajmu nastupiti poznati engleski autor David Litchfield.

Zbog teme, ali i povratka u Circolo, te broja programskih sadržaja, ovaj je Monte Librić produkcijski možda i jedan od najzahtjevnijih do sada, rekla je glavna producentica Nicol Rodić te dodala da niz programskih sadržaja, mađioničarske i kazališne predstave, pretvaranje Circola u radionicu, igraonicu, knjižaru za najmlađe i njihove roditelje predstavlja poseban produkcijski izazov.

Voditeljica prodaje Lara Osman Grganja naglasila je da će na ovogodišnjem izdanju biti prisutan rekordan broj hrvatskih nakladnika te da će publici biti ponuđen nikad veći izbor knjiga na talijanskom jeziku, dok će festivalski popusti na određene naslove iznositi i do čak 70 posto. 

Najavljeno je i da će dva dana prije službenog otvaranja, 20. svibnja od 11 do 13 sati, pulskim ulicama – od Arene preko Giardina uz Rivu i ponovno do Arene – voziti festivalski vlakić u kojem će, uz organizatorice Monte Librića i, naravno djecu, biti i Baka Librić, te Librić čarobnice koje će na prvom zaustavljanju  izvesti festivalsku čaroliju nazvanu "Čiriba čiribook".  Svečano otvorenje Monte Librića održat će se u režiji Marija Kovača u Circolu, u ponedjeljak, 22. svibnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.