protiv vandalizma

Banksyjev mural dobio 24-satni sigurnosni nadzor

Foto: Instagram
Foto: thecardinaldelaville
Achtung Banksy
11.12.2019.
u 10:27
Britanske vlasti u utorak su zaštitile novi božićni mural koji je osmislio ulični umjetnik Banksy kako bi upozorio na problem beskućništva, pošto su nepoznati vandali dodali crvene noseve sobovima.
Pogledaj originalni članak

Prošli je tjedan u Birminghamu Banksy naslikao novi mural. Prikazuje sobove koji umjesto saonica za sobom vuku klupu s beskućnikom. 

U dvadesetminutnom videozapisu što ga je umjetnik objavio na Instagramu vidi se beskućnik po imenu Ryan kako leži na klupi, a sobovi ga, zajedno s klupom vuku prema nebu.

Od objavljivanja je video pregledan više od dva milijuna puta. No nekoliko sati kasnije nepoznati vandal noseve sobova obojio je u crveno.

"Bog blagoslovio Birmingham", napisao je umjetnik. "U 20 minuta koliko smo snimali Ryana na klupi prolaznici su mu dali topli napitak, dvije čokolade i upaljač, premda on nije ništa tražio."

Pošto su nepoznati vandali preko noći sobovima dodali crvene nosove, tvrtka Network Rail, vlasnik zida u birminghamskoj četvrti Jewellery postavila je zaštitne folije da bi se spriječilo daljnje uništavanje murala.

David Golding, upravitelj Network Raila je kazao da tvrtka želi upozoriti na problem beskućnika, osobito u ovo doba godina. Banksyjev mural tako dobro odražava stanje stvari i moramo ga zaštititi kako bi ga svi mogli vidjeti, rekao je. Lokalni mediji pišu da je pokrenut 24-satni sigurnosni nadzor murala.

Ovo je uistinu rani božićni poklon - ne samo za zajednicu u četvrti Jewellery, već i za grad Birmingham, kazao je Golding. 

"Fantastično Banksyjevo djelo prikazuje krizu beskućništva u našem gradu", tvitali su iz gradske vijećnice grada Birminghama.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.