Susreti kazališta

Anji Šovagović Despot pripala glavna glumačka nagrada

Foto: arhiva VL
Anji Šovagović Despot pripala glavna glumačka nagrada
28.11.2011.
u 13:17
Drama "Nosi nas rijeka" splitskog glumca i dramatičara Elvisa Bošnjaka jedan je od onih tekstova koji osvajaju autentičnošću i životnošću, a ujedno je i nježna, ali i bespoštedna posveta kraju piščevih predaka
Pogledaj originalni članak

Na 28. susretima kazališta Bosne i Hercegovine stručni ocjenjivački sud Grand prix za najbolju žensku ulogu dodijelio je Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK Gavelle.

Na spomenutim kazališnim susretima kazalište Gavella sudjelovalo je u konkurenciji još sedam teatara iz regije. Drama "Nosi nas rijeka" splitskog glumca i dramatičara Elvisa Bošnjaka jedan je od onih tekstova koji osvajaju autentičnošću i životnošću. Nježna i bespoštedna posveta kraju piščevih predaka nastala je onkraj kazališnih trendova ili strujanja, prirodno spojena s tradicijom, a istodobno uronjena u stvarnost. Intimnost se ovdje podrazumijeva, dok je političnost gotovo nehotična; ne teži se priči "većoj od života", ali ona to ipak uspijeva biti.

Predstavu je režirao Krešimir Dolenčić, scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografiju Doris Kristić. U predstavi glume Zoran Gogić, Darko Milas, Amar Bukvić, Anja Šovagović Despot, Vlasta Knezović, Siniša Ružić i Perica Martinović.

"Nosi nas rijeka" ponovno je na programu Gavelle 17. i 28. prosinca 2011.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.