Foto: Arhiva Znanje Ako su jedini motivi zločina ljubav i novac, koliko bolesni mogu biti?

Ako su jedini motivi zločina ljubav i novac, koliko bolesni mogu biti?

16. 08. 2018. u 11:28 0

Mala izdvojena zajednica u teško dostupnom zabačenom selu i nevjerojatni vremenski uvjeti koji su cijeli krajolik “obukli” u nepreglednu maglu. To je pozornica na kojoj se događa novi uzbudljivi kriminalistički roman “Stranac u noći” Paula Fincha (Znanje, urednica Nataša Pejić, prijevod: Kristina Živković i Drago Štajduhar, 149 kuna).

preporučujemo knjigu tjedna Erotsko putovanje kroz vrijeme u doba vilenjaka

Upravo je izdavačka kuća Znanje hrvatske čitatelje upoznala s djelima Paula Fincha, a taj bivši policajac i novinar, koji je javnosti poznat i kao scenarist britanske kriminalističke serije “Policija”, u svakom novom djelu podiže ljestvicu kvalitete, ali i ljudskog zla koje prikazuje u likovima svojih zločinaca. Ovdje je priča naoko jednostavna: u teško pristupačnim brdima napadnute su dvije djevojke na kampiranju, a sve upućuje na to da je iznova aktivan okrutni serijski ubojica kojeg je mlada policajka prije deset godina teško ranila, ali čije tijelo (ili on živ i ranjen) nikada nije pronađeno. Ta mlada policajka u trenutku događaja iz ovog romana je moćna žena britanske policije na čelu odjela koji rješava najteže zločine i ona odmah dolazi na lice mjesta. I upada u zamku?

Kako spirala nasilja raste, kako ubojica reda žrtve, policija je sve nemoćnija. Sve veze sa svijetom su prekinute, pomoć ne dolazi niotkud, oružja u selu nema... Igra mačke i miša dovodi do vrlo neobičnog raspleta događaja, iznova dokazujući da se iza svakog krvavog zločina kriju samo dva moguća motiva: ljubav ili novac, ponekad i oboje.

Nova knjiga: Thomas Enger "Unakažen" Krimić za “prste polizati” i napeto čekanje novog nastavka

Naravno, i sve bolesne pa i najbolesnije izvedenice tih motiva. Finch ovdje ponovo donosi brojne likove, počevši od čitateljima već poznatog inspektora Marka Hecka Heckenburga, a rasplet potrage za serijskim ubojicom je krajnje neočekivan. Stoga je ovo još jedan od romana u kojima ne uživaju samo ljubitelji žanra već i mnogi u potrazi za ljetnim štivom. •

Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".