Foto: Arhiva Znanje Ako su jedini motivi zločina ljubav i novac, koliko bolesni mogu biti?

Ako su jedini motivi zločina ljubav i novac, koliko bolesni mogu biti?

16. 08. 2018. u 11:28 0

Mala izdvojena zajednica u teško dostupnom zabačenom selu i nevjerojatni vremenski uvjeti koji su cijeli krajolik “obukli” u nepreglednu maglu. To je pozornica na kojoj se događa novi uzbudljivi kriminalistički roman “Stranac u noći” Paula Fincha (Znanje, urednica Nataša Pejić, prijevod: Kristina Živković i Drago Štajduhar, 149 kuna).

preporučujemo knjigu tjedna Erotsko putovanje kroz vrijeme u doba vilenjaka

Upravo je izdavačka kuća Znanje hrvatske čitatelje upoznala s djelima Paula Fincha, a taj bivši policajac i novinar, koji je javnosti poznat i kao scenarist britanske kriminalističke serije “Policija”, u svakom novom djelu podiže ljestvicu kvalitete, ali i ljudskog zla koje prikazuje u likovima svojih zločinaca. Ovdje je priča naoko jednostavna: u teško pristupačnim brdima napadnute su dvije djevojke na kampiranju, a sve upućuje na to da je iznova aktivan okrutni serijski ubojica kojeg je mlada policajka prije deset godina teško ranila, ali čije tijelo (ili on živ i ranjen) nikada nije pronađeno. Ta mlada policajka u trenutku događaja iz ovog romana je moćna žena britanske policije na čelu odjela koji rješava najteže zločine i ona odmah dolazi na lice mjesta. I upada u zamku?

Kako spirala nasilja raste, kako ubojica reda žrtve, policija je sve nemoćnija. Sve veze sa svijetom su prekinute, pomoć ne dolazi niotkud, oružja u selu nema... Igra mačke i miša dovodi do vrlo neobičnog raspleta događaja, iznova dokazujući da se iza svakog krvavog zločina kriju samo dva moguća motiva: ljubav ili novac, ponekad i oboje.

Nova knjiga: Thomas Enger "Unakažen" Krimić za “prste polizati” i napeto čekanje novog nastavka

Naravno, i sve bolesne pa i najbolesnije izvedenice tih motiva. Finch ovdje ponovo donosi brojne likove, počevši od čitateljima već poznatog inspektora Marka Hecka Heckenburga, a rasplet potrage za serijskim ubojicom je krajnje neočekivan. Stoga je ovo još jedan od romana u kojima ne uživaju samo ljubitelji žanra već i mnogi u potrazi za ljetnim štivom. •

PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".