Stabilna situacija?

Plenković: Do petka bismo mogli imati cjeloviti dogovor. Petrov: Bit će zanimljivo na Nacionalnom vijeću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Andrej Plenković i Božo Petrov
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Božo Petrov i Andrej Plenković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Božo Petrov, šef Mosta, danas nastavljaju pregovore
05.10.2016.
u 20:45
– Potpisi nisu pritisak, nakon ovakva tri tjedna razgovora postoji inicijativa nekih drugih koji bi voljeli da se ne dogodi suradnja između HDZ-a i Mosta. Nama jest prioritet dogovor i suradnja s HDZ-om – tvrdi Petrov
Pogledaj originalni članak

Završio je još jedan krug pregovora između HDZ-a i Mosta. – Blizu smo konačnog dogovora, sljedećih dva dana predstavljamo modele rješenja koje smo našli u našim strankama. Mislim da bismo do petka mogli imati cjeloviti dogovor. Vjerujem da smo kvalitetno iskoristili vrijeme od završetka izbora do prve sjednice Sabora – kazao je Plenković.

Idući tjedan trebalo bi doći do brzog formiranja Sabora, ali i Vlade. Plenković i Petrov raspravljali su o podjeli dužnosti u Saboru.

– Izmijenili smo danas prijedloge, bit će zanimljivo sutra na Nacionalnom vijeću Mosta. Prijedloge koje smo dobili možemo predstaviti našim tijelima, a onda ćemo odlučiti što će biti. Do kraja tjedna trebamo dovršiti ovaj dio pregovora – kazao je Petrov.

Plenković spomenuo plan B

Plenković je poručio da postoji opcija da HDZ stane pred predsjednicu sa 76 potpisa u drugoj varijanti.

– I to je na stolu, ali nam nije prioritet – kazao je Plenković.

Čelnik Mosta nadodaje da su posljednja tri tjedna trajali pozitivni i konstruktivni pregovori. Na pitanje hoće li biti potpredsjednik Vlade ili predsjednik Sabora, kazao je da se čeka "cjelokupni paket".

– Tek kad dogovorimo cjelokupni paket, onda ćete dobiti i cijelo rješenje. Javnost ćemo pravovremeno obavijestiti – kazao je Petrov. Nadodaje da im je mjesto predsjednika Sabora važno jednako koliko i HDZ-u, ali kada sjednu ponovno za stol znati će cijelo rješenje – poručuje Petrov.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

– S kolegama i partnerima iz Mosta i, nadam se, budućim partnerima u hrvatskoj Vladi u cilju nam je stvoriti stratešku stabilnu Vladu. Imamo snažan poticaj stvoriti kvalitetnu i dugotrajniju suradnju – kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a očekuje potpise svih predstavnika nacionalnih manjina. – Potpisi nisu pritisak, nakon ovakva tri tjedna razgovora postoji inicijativa nekih drugih koji bi voljeli da se ne dogodi suradnja između HDZ-a i Mosta. Nama jest prioritet dogovor i suradnja s HDZ-om – tvrdi čelnik Mosta.

Unatoč gotovo mjesec dana od završetka parlamentarnih izbora, Petrov tvrdi da građani na odluku ne čekaju dugo.

– Za razliku od prethodnih izbora, imate puno stabilniju, normalniju situaciju u javnom prostoru. Za mene je ovo kvalitetnije ozračje za postizanje dogovora. Očuvali smo taj mir i održali konstruktivne pregovore po načelu argumenta – zaključuje Petrov.

>> Novi prijedlog: Za poziciju predsjednika Sabora Most spreman odreći se jednog ministarstva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

PO
Polikarp
21:03 05.10.2016.

Most je lanjskim izborima dobio 300 tisuća glasova. Na ovim 180 tisuća. Ako i dalju budi iscrpljivali narod sa svojim prenemaganjima i moraliziranjima -na idućim izborima bit će zbrisani s političke scene!

BK
B Kosa
21:03 05.10.2016.

HDZ ima odlicni i sposobni ljudi, a i Reiner je odlicno obavljao duznost presjednika sabora, HDZ bi trbala dobiti to mjesto

Avatar Bruno
Bruno
23:13 05.10.2016.

Uzmite i nekoliko mostovih zastupnika, neki su (barem 6-7) sigurno spremni na saradnju. Odbacite Petrova i ove koji su imali funkcije, nisu sposobni.