TV i kazališna glumica

Doris Pinčić

Foto: pixsell
Doris Pinčić, (1)
Foto: VL
doris pinčić (1)
Foto: Pixsell
doris pinčić (1)
Foto: pixsell
Doris Pinčić, (1)
01.12.2016.
u 00:00
Kazališna i tv glumica. Proslavila se glavnom ulogom u seriji "Larin izbor". Sudjeluje u dobrotvornim akcijama i piše priče za djecu.
Pogledaj originalni članak

Doris Pinčić hrvatska je kazališna i tv glumica rođena u Zadru 4. rujna 1988. godine. Ime joj je dao otac Mario po pjevačici Doris Dragović. Majka Violeta radi u računovodstvu, a Doris još ima stariju sestru i mlađeg brata. Sa samo četiri godine na upit što će biti kad odraste, odgovarala bi "voditeljica". U udrugu ‘Igrajmo se’ Matije Šango Šimurine uključila se s 11 godina. I svidjela joj se pozornica.

Godinama kasnije Darko Smrkinić ju je pozvao na Radio 057 u Zadru, gdje je dobila dječju emisiju. Tijekom srednje škole je radila, a kad je trebala upisati studij odabrala je glumačku akademiju jer je najbliža školi koja može ujediniti glumu i voditeljstvo. Budući u Zadru postoji i kazalište lutaka, a u Osijeku smjer lutkarstvo, radi lakšeg pronalaženja posla studirala je u Slavoniji.

Kako je tijekom i poslije Domovinskog rata mnogo ljudi u Zadru  ostalo bez posla, među njima i roditelji Doris Pinčić, počeli su se snalaziti na razne načine. -U vrijeme besposlice tata je otvorio ribarski obrt. Starija sestra, mlađi brat i ja pomagali smo tati preuzimati ribu s broda, no nisam plovila s ocem. U kući smo svi radili sve, kako je tko mogao, kuhao, spremao, prao... Kad sam krenula na studij, tata se morao jače angažirati u obrtu, i doista su hobotnice platile moj studij u Osijeku – prićala je Doris Pinčić.

Kad je diplomirala, vratila se u Zadar i nastavila raditi na radiju, izvodila je predstave po vrtićima, pratila kulturu za jedne dnevne novine. - Nije mi palo na pamet sjediti kod kuće, to u našoj obitelji nije opcija, ali u struci nije bilo pravog posla. Do “Lare”... – prisjeća se Doris. 

Foto: pixsell
Doris Pinčić, (1)
Foto: VL
doris pinčić (1)
Foto: Pixsell
doris pinčić (1)
Foto: pixsell
Doris Pinčić, (1)

Upravo joj je uloga Lare u seriji "Larin izbor" donijela veliku popularnost. Oduvijek se identificirala sa ženama iz literature koje su bile poput Lare - izvana krhke, iznutra čvrste i žilave. Ibsenova “Nora” jedan joj je od najdražih likova iz književnosti, uz Flaubertovu Madame Bovary i Tolstojevu Anu Karenjinu.

Doris Pinčić se rado odaziva na sve humanitarne akcije, voli pomagati.

– Lijepo je koristiti javnu funkciju da potakneš ljude na humanitarno djelovanje i to nastojim činiti. Netko te voli, netko ne, ali dok si u žiži javnog života, prate što radiš. Odgovorna sam prema svojoj publici, u kojoj su većinom djeca. Ako sam uzor petero djece, ne smijem se ponašati razvratno jer bih tako njima poslala krivu poruku. Ne drogiram se, nisam pušač, ali ima dana kad nazdravim s čašom vina – govorila je.

Istovremeno snimajući "Larin izbor", zaigrala je u "Lutki" redateljice Mladene Gavran. Lutka je mlada Doris Pinčić kojoj je ta predstava bila teatarski debi i odmak od ultrapopularne sapunice. U suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, pod nazivom Obitelj na more, a pas na ulicu?, uključila se i u kampanju Prijatelja životinja. Podržala je i zakladu Ana Rukavina.

– Znam što je leukemija, imali smo je u obitelji. Mali nećaku bolnic u je došao sa 98 posto tumorskih stanica. Tri godine trajala je borba za njegov život. Jako težak, bolan period. Ne postoji racionalno objašnjenje, ne možeš razumjeti, odgovoriti na upit “zašto?" – rekla je Doris Pinčić.

Svoj život smatra zanimljivim, punim materijala za dobru knjigu. Bude li imala vremena, rado će je jednog dana napisati. Zasad se drži dječjih priča koje godinama piše. Nekoliko romana i igrokaza već je napisala, a jednu priču dovršava. Zbog obaveza je tu ljubav malo odložila sa strane. 6. rujna 2013. udala se za dugogodišnjeg zaručnika Borisa Rogoznicu s kojim očekuje prvo dijete.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.