mijenja strategiju

Zubak prodaje udjel u P.Z. autu

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
Zubak prodaje udjel u P.Z. autu
24.07.2013.
u 11:17
Ulaskom Hrvatske u EU otvorio je nove tržišne mogućnosti pa je Grupa Zubak definirala četiri nova strateška pravca
Pogledaj originalni članak

Prodajom 50-postotnog udjela tvrtka AutoZubak izašla je iz vlasništva u P.Z. Autu. Iako je ta poslovna aktivnost, kako poručuju iz AutoZubaka, obavljena u dogovoru s Volkswagenom i dosadašnjim partnerom Porsche Holdingom, cijena prodanog udjela zadržana je u tajnosti.

Vlastita maloprodaja

Nakon prodaje, poručuju iz tvrtke, svoje će buduće aktivnosti usmjeriti na razvoj vlastite maloprodajne i servisne organizacije.

– Volkswagen i dalje ostaje naš strateški partner te dugoročna orijentacija, a u sljedeće četiri godine Grupa Zubak investirat će 400 milijuna kuna u razvoj vlastitih projekata – naglasio je Pavo Zubak, vlasnik svih tvrtki Grupe Zubak.

Objašnjavaju da je ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorio nove tržišne mogućnosti te je definiran dugoročan razvoj Grupe Zubak u četiri glavna strateška pravca.

– Prvi od četiri strateška pravca jest projekt repozicioniranja AutoZubaka koji će biti popraćen snažnim investicijskim ciklusom, ponajprije u razvoj vlastite prodajno-servisne mreže – poručili su priopćenjem iz uprave. Razvoj maloprodajne i servisne organizacije AutoZubaka temeljit će, kako su poručili, na gradnji i preuzimanju novih prodajnih i servisnih centara u Hrvatskoj i inozemstvu, potom na izravnom uvozu dijelova i opreme te na repozicioniranju projekta \"Upravljanje voznim parkom\".

Drugi strateški cilj AutoZubaku svakako je razvoj ORYX Grupe uz zadržavanje vodeće pozicije ORYX rent-a-cara na hrvatskom tržištu te preuzimanje vodeće pozicije ORYX Asistencije, koja danas broji više od 95 tisuća članova, u djelatnosti pomoći na cesti za vozače.

Treći strateški pravac tvrtke jest razvoj Crobusa koji se na našem tržištu jedini bavi projektiranjem i proizvodnjom autobusa, a čija je tvornica u Sesvetskom Kraljevcu početkom ovog mjeseca puštena u rad.

Nova radna mjesta

Probna je proizvodnja Crobusa pokrenuta još 2011. godine modelom Zora koji su kupili u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a ukupno je u cijeli projekt Crobusa od njegova početka 2006. godine do danas vlasnik Pavo Zubak uložio 320 milijuna kuna.

Prvi ugovori o proizvodnji autobusa za Irak već su potpisani, a autobusi se proizvode na temelju šasije švedske Scanije, dok je konstrukcija rad hrvatskih inženjera.

– Odlučili smo se razvijati vlastiti dizajn. Naš autobus ima najmodernija tehnička rješenja i po mišljenju stručnjaka pripada najvišoj klasi. Sad imamo svoj prepoznatljiv proizvod – poručio je još na otvaranju svoje tvornice Zubak.

Posljednji strateški pravac na koji će tvrtka AutoZubak staviti poseban naglasak jest razvoj Veladriona, nedavno otvorenog poslovno-turističkog centra u Žrnovnici!

Cijeli kompleks čine dva hotela i dvije vile s pripadajućim sportsko-rekreacijskim sadržajem i flotom brodova za najam. Ukupna investicija vrijedna je 100 milijuna kuna, a otvoreno je i 30 novih radnih mjesta. 

>> Zubakov Crobus otvorio tvornicu vrijednu 180 milijuna kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.