Trgovine

Željko Kerum: Ostajem suvlasnik NTL-a čije će sjedište biti u Splitu

Željko Kerum: Ostajem suvlasnik NTL-a čije će sjedište biti u Splitu
07.01.2010.
u 17:23
S obzirom na to da će NTL teško prikupiti onoliko novca koliko splitski gradonačelnik Željko Kerum traži, analitičari nagađaju i o Konzumu ili Mercatoru.
Pogledaj originalni članak

Trgovački dio moje tvrtke vrijedi 200 milijuna eura. Kerum je najveći trgovački lanac u Dalmaciji s prihodom od 1,5 milijarda kuna. Trgovine su nam na odličnim lokacijama i bez velikog marketinga stalno bilježe rast. Zbog toga su mnogi za njih zainteresirani poput Mercatora, Konzuma ili NTL-a jer onaj tko preuzme trgovački dio tvrtke Kerum, sigurno će biti nositelj trgovine u Dalmaciji, od Zadra do Dubrovnika i na otocima – izjavio je jučer za Večernji list splitski gradonačelnik Željko Kerum. No prioritet pri kupnji svakako ima NTL s kojim su, tvrdi, pregovori pri kraju.

Po kvaliteti NTL prvi

– Posve je sigurno da će NTL otkupiti moj dio, a ja svakako ostajem u suvlasništvu – tvrdi Kerum koji kao suosnivač NTL-a s godišnjim prihodom od oko 8 milijardi kuna najavljuje i kako će sjedište NTL-a ubrzo biti u Splitu, bez obzira na to što je mnogo članica iz kontinentalne Hrvatske. Po kvaliteti, NTL će biti prva, a po prihodu druga kompanija u Hrvatskoj, uvjeren je.

Kerum kaže da mu zaduženja prema kapitalu tvrtke iznose 25 %. Kapital kompletne tvrtke, koja se osim trgovinom bavi nekretninama, hotelijerstvom i ugostiteljstvom vrijedan je 3,5 milijardi kuna, a zaduženja su 1,3 mlrd. kuna. U Kerum grupi je Hilton-Marjan u koji je uloženo milijardu kuna, Joker (700 mil. kuna), tri robne kuće Nama (vrijedne 300 mil. eura). Samo od najma prostora u Jokeru ubere se u godini oko 7 mil. eura, no Kerum ne razmišlja o iznajmljivanju svojih trgovina, već o zasebnim tvrtkama: Kerum-Joker, Kerum-Nekretnine, Kerum-Marjan Hilton i Kerum-Trgovine.

Iako je, prema vlastitu priznanju, sve bliži dogovoru s NTL-om, Kerum prema mišljenju brojnih analitičara, za trgovački dio biznisa ne može dobiti ni 100, a kamoli 200 milijuna eura.

Dvostruko manje

– U ovim vremenima to bi bila premium cijena iznad realne vrijednosti poslovanja. Realno može dobiti od 100 milijuna eura naniže – kaže Zlatko Bazianec, konzultant A.T. Kearneya, ističući kako je Kerumov biznis dosta dobro umrežen u Dalmaciji, a kako i Konzum na tom terenu ima široku mrežu i ne bi bilo dodatnih sinergijskih efekata, najizgledniji bi kupac mogao biti Mercator ili netko drugi tko nije tako moćno raširen na Kerumovu terenu. S NTL-om, koji više djeluje kao udruženje, njegovo bi se carstvo poprilično raspršilo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

UK
Ugo Kajvez
22:56 07.01.2010.

wotann . Nisi jedini kojem VL to radi, sebe su srozali u ljagu ...

UK
Ugo Kajvez
23:00 07.01.2010.

tihimir . Stranke u saboru se ponašaju kao mali politbiro-i, trebalo bi zakonom zabraniti stranke i kad bi svi zastupnici bili nezavisni možda bi onda radili po volji svojih birača ako želi idući put biti izabrani ....

OB
-obrisani-
18:29 07.01.2010.

Cenzur !!!-Cenzura !!!- VL obrisao sve moje postove u kojima je isti VL 2002 objavio podatke o skrivljavanju prometne nesreće Milana Bandića i BIJEG istog s lica mjesta prometne nezgode te smještanja otkaza policajcu koji ga je prijavio... CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-CENZURA !!!-CENZURA-